VVD Hoeksche Waard presenteert kandidaat-wethouder

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Robin Heij wil als de VVD in het college komt graag wethouder worden!

Hoeksche Waard – Robin Heij (60) wordt door de VVD Hoeksche Waard voorgedragen als kandidaat-wethouder als de partij na de gemeenteraadsverkiezingen deel gaat uitmaken van een nieuwe coalitie. Heij is sinds december 2014 directeur van het SVHW. Met een stevige kandidatenlijst en kandidaat-wethouder is de VVD Hoeksche Waard er klaar voor om na de verkiezingen bestuursverantwoordelijkheid te nemen. 

Robin Heij is geen onbekende in de lokale politiek. Tot zijn aantreden bij het SVHW was Heij negen jaar VVD-raadslid en fractievoorzitter in Cromstrijen. In het dagelijks leven was hij interim-manager bij de gemeente Rotterdam. Daar was hij volop betrokken bij de reorganisatie van de gemeente en verantwoordelijk voor de vorming van een aantal servicecentra. Daarvoor was Heij werkzaam in het bedrijfsleven en vervulde hij diverse management- en directiefuncties. 

Lijsttrekker Arnold de Man die zelf de voorkeur heeft om fractievoorzitter te blijven, zegt over de kandidaat-wethouder het volgende: “Robin heeft veel ervaring in de lokale politiek, de overheid en het bedrijfsleven. Hij beschikt voor de Hoeksche Waard over waardevolle regionale en nationale contacten. Daarnaast heeft hij zijn roots in de Hoeksche Waard en kent hij onze gemeente ook goed vanuit zijn huidige functie bij het SVHW. Ik ken Robin als een betrokken en gedreven persoon, die vanuit de verbinding tot op oplossingen komt om zo de Hoeksche Waard nog beter te maken. Hiermee verwacht de VVD een goede samenwerking tussen de fractie en de kandidaat-wethouder”. 

Robin Heij reageert als volgt op zijn kandidatuur: “Ik ben blij en vereerd met het vertrouwen dat de VVD in mij stelt. Voor de mensen die mij beter kennen komt het niet als verrassing dat ik deze kandidatuur met veel plezier accepteer. Na mijn vertrek als raadslid bleef de lokale politiek trekken. Ik heb altijd de wens gehad om in het bestuur van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard een rol te kunnen spelen en je kan immers maar één keer ja of nee zeggen. Het accepteren van deze kandidatuur staat helemaal los van mijn functie bij SVHW, omdat ik het daar prima naar mijn zin heb en nog genoeg uitdagingen zie”. Heij vervolgt: “Als ik wethouder mag worden, dan wil ik met respect voor elkaars mening en samen met de andere partijen, inwoners en ondernemers aan de slag om de goede dingen voor de Hoeksche te doen”. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.