IKC de Wereld uit Oud-Beijerland dompelt zich onder in kunst!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
IKC de Wereld uit Oud-Beijerland dompelt zich onder in kunst! - Foto IKC de Wereld

Oud-Beijerland – Zowel op de Wereld op Noord als op de Wereld op Centrum hebben alle kinderen van groep 1 tot en met groep 8 vier weken genoten van het thema kunst! Met het project van “de Kunstweken” kreeg iedere klas een eigen kunstenaar toegewezen.

Iedere klas kreeg een eigen klassenwebsite. Hierop hebben de kinderen n.a.v. filmpjes en beelden geleerd wie hun kunstenaar was, ze hebben gekeken naar wat hij maakte, waarom, hier samen over gepraat en hun mening gegeven. Hierna zijn ze zelf aan de slag gegaan… In de stijl van hun kunstenaar hebben ze met verschillende materialen geoefend om zowel plat- als 3d werk te maken! De school was met alle kunstwerken samen omgetoverd tot een echt museum! De kinderen konden op deze manier ook kennis maken met de andere kunstenaars en kunststijlen!

Na al het oefenen mochten de kinderen een eind kunstwerk maken die in een online schoolmuseum kwam te hangen! Hierin konden ouders een kijkje nemen en met het kunstwerk van hun eigen kind diverse dingen kopen; een mok, een broodtrommel, een sleutelhanger, een notitieblok enz.. Hoe leuk is dat! De kinderen hebben geleerd dat je met kunst een eigen mening mag hebben, hiermee iets kan laten zien, een creatief plan kan verzinnen, dit kan uitvoeren en kan presenteren. Een mooie ervaring wat ook nog eens leuk was om te doen: kunst is een feest!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren