NSVV houdt zicht op de 2e periodetitel

5 Min Read
De doelpuntenmakers - Foto Cindy Vos

GOES – De uitwedstrijd tegen SSV ’65 in Goes stond voor NSVV vooral in het teken van de 2e periodetitel. Daarnaast speelt natuurlijk ook nog steeds de ongemeen spannende strijd om het kampioenschap. In de 2e periode gaan drie ploegen aan de leiding met 15 punten uit 7 wedstrijden. Oostkapelle en NSVV hebben hetzelfde doelsaldo (+10), de derde kanshebber is Arnemuiden (+7). Yerseke is outsider met 1 punt minder. Na vanmiddag resteert er nog 1 wedstrijd.

Naast de al bekende blessuregevallen ontbrak Rik Bakker vanmiddag, die zijn tweede en laatste schorsing uitzit als gevolg van de rode kaart tegen Serooskerke. Positief nieuws was dat Mitchel Louwerens op de reservebank zat en deze middag, na een lange periode van blessureleed, zijn eerste speelminuten zou gaan maken. Tot zover de beschouwingen vooraf.

Op het belabberde hoofdveld van de thuisploeg nam NSVV vanaf de aftrap direct het initiatief, wat binnen de minuut al resulteerde in een knap schot, net buiten de zestien, van Sjoerd Hofstede. Een even knappe redding van de keeper van SSV voorkwam (nog) een vroege voorsprong. Twee minuten later was het wel raak. Een uitbal van Jasper Huisman belande voor de voeten van Sjoerd Hofstede, die behendig draaide en de bal onhoudbaar in de verre hoek pegelde. Een minuut later was het weer raak. Yoeron van der Ree bediende aan de rechterkant van het veld Sjoerd Hofstede die vanaf de achterlijn, met een afgemeten voorzet, Gijs van de Zande in staat stelde de bal bij de eerste paal binnen te tikken. Het spelbeeld veranderde niet en NSVV bleef het spel dicteren. De volgende grote kans diende zich aan in de 13e minuut. Een voorzet vanaf rechts van Lars van der Heiden werd door Yoeron van der Ree hard ingekopt. De keeper van SSV voorkwam met een prima reflex de 0-3 en tikte de bal net naast. Uit de corner van Jasper Huisman was het vervolgens wel raak. Michael Ouwens kopte de derde treffer binnen.

De vaste kern van meegereisde supporters keek met enige verbazing naar wat er op het veld gebeurde. Temeer omdat SSV in deze 2e periode aardig op dreef leek te komen en daarom vooraf verwacht werd dat het een lastige middag zou worden. Het leek nu een mooie middag te worden om, met het oog op de periodestrijd, aan het doelsaldo te werken.

Voor rust gebeurde dat echter niet meer. Na de derde treffer werd het spel van NSVV slordiger, al waren er nog wel de nodige kansen op een vierde treffer. Het enige wapenfeit van SSV ontstond uit een corner. De bij de tweede paal vrijstaande aanvaller kopte net naast.

In de rust bleef de licht geblesseerde Michael Ouwens achter in de kleedkamer. Levi Vugts nam zijn plaats in, waardoor zowel Gijs van de Zande als Yoeron van der Ree een linie zakte. Ook in de 2e helft was NSVV heer en meester. Direct vanaf de aftrap waren er al goede mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Na een klein kwartier spelen verliet Kjetil Mol het veld (liesklachten) en zijn vervanger Ruben van Belle kan terugkijken op een prima invalbeurt.

Grote en kleine kansen regen zich aaneen, maar de vierde treffer wilde niet vallen. Een mooi moment een kwartier voor tijd was de invalbeurt van Mitchel Louwerens, Robin ’t Jong werd naar de kant gehaald. Na een hele lange periode van revalidatie konden we weer even genieten van zijn klasse. Het zal echter nog wel enige tijd vergen voor hij weer volledig inzetbaar is.

Uiteindelijk was de stand die na een kwartier op het bord stond de eindstand. Een zeer magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. De score had veel hogere moeten en kunnen uitvallen. Temeer omdat ook Oostkapelle met 3-0 won. Desalniettemin een heerlijke wedstrijd van NSVV en voldoende perspectief voor een mooie wedstrijd tegen Arnemuiden aanstaande zaterdag.