Eerste exemplaar van het boekje 400 jaar Oude Raadhuis uitgereikt aan Marieke Montenerie van de Biblitheek Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Pieter Jan in ’t Veld, Sean Huizinga en Marieke Montenerie. - Foto Historische Vereniging Oud-Beijerland

Oud-Beijerland – Dinsdag 5 april is door de Pieter Jan in ’t Veld, voorzitter van de Historische Vereniging Oud-Beijerland het eerste exemplaar van het boekje 400 jaar Oude Raadhuis uitgereikt aan Marieke Montenerie, directeur van de bibliotheek Hoeksche Waard.

In zijn toespraak memoreerde In ’t Veld, dat sommige zaken toevallig samenkomen. Enkele jaren geleden benaderde de schrijver Sean Huizinga de vereniging voor zijn onderzoek naar het

Oude Raadhuis in het Spuidorp. Zijn prachtig uitgevoerde onderzoeksresultaat gaf aanleiding om hem te vragen er een boekje van te maken.

Over een maand verhuizen de bibliotheek en de Historische Vereniging samen naar het uit 1622 stammende Oude Raadhuis. ook werd Historische Vereniging werd 25 jaar geleden in het Oude Raadhuis opgericht.

En ter gelegenheid van dit jubileum ontvangen alle leden van de vereniging dit prachtig uitgevoerde boekje thuis.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren