SHO onderuit tegen Kloetinge

0
97
Trainer Sander Fakkel staat met drie invallers te wachten tot het spel stillicht om te kunnen wisselen. - Foto Adri Troeleman

Voor de op papier thuiswedstrijd van SHO tegen Kloetinge moest toch ruim een uur worden gereisd omdat de Zeeuwen de gastheer waren. Dit alles vanwege de aanleg en vervanging van het kunstgras bij SHO, Kloetinege en Heinenoord. Het blijft lastig dat de KNVB formeel vasthoudt aan het al voor de competitie-aanvang vastgestelde programma.

Van de vijf eerdere ontmoetingen op het Wesselopark wist SHO er slechts één te winnen, in het seizoen 2015/16 werd het 0-2. De laatste onderlinge wedstrijd in mei 2019, SHO was met Kloetinge en Rijsoord in hevige strijd om het kampioenschap, leverde een 1-0 nederlaag op, mede door een blunder van de KNVB-assistentscheidsrechter, die vergat te vlaggen bij een handsbal waardoor Kloetinge kon scoren. Vervolgens gaf in de rust van die wedstrijd scheidsrechter Vreeswijk aan niet verder te kunnen wegens een blessure. Daardoor moest SHO op dinsdagavond wederom naar Zeeland afreizen voor de tweede helft waarin niet meer werd gescoord. Door de nederlaag haakte SHO af in de titelstrijd.
Genoeg uit het verleden nu, hoewel in het laatste compleet uitgespeelde seizoen stond SHO er aanmerkelijk beter voor dan momenteel. Trainer Sander Fakkel koos ditmaal voor zekerheid en begon met een 4/4/2 formatie. Opvallend dat daarmee Tim de Pender, op dinsdagavond nog goed voor twee treffers tegen rodelantarendrager Neptunus-Schiebroek, daarvan het slachtoffer werd en op de bank moest beginnen. In de eerste tien minuten leek de tactiek aardig te werken, SHO was een paar maal dreigend en kreeg zelfs de eerste hoekschop te nemen. Na eerst nog een goede ingreep van Peter Konings ging het even later bij de eerste Zeeuwse corner meteen mis. Uit de goed genomen hoekschop kon Thomas de Rijke, die een goed kwartier na zijn doelpunt geblesseerd naar de kant ging, de bal in het doel werken: 1-0. Feitelijk kon daarmee het hele, door de SHO-staf bedachte plan om succes te hebben op de nieuwe kunstgrasmat, bij het grof vuil. De derde wedstrijd op rij waarin SHO al in de openingsfase tegen een achterstand aankeek.
De twee Beijerlandse (…) frontsoldaten Kevin Angel en Sander de Heus vochten een niet te winnen strijd uit met de Kloetingse afweer. Vooral op de rechterkant kwam SHO een aanvaller te kort om echt gevaar te stichten. De overige negen SHO-spelers hadden trouwens de handen ook meer dan vol aan hun tegenstanders die gewoon beter waren maar toch niet veel kansen afdwongen.

Kevin Angel probeerde het nog met een schot van een meter of twintig waarop doelman Braafhart grabbelend moest redden, een van de weinige hoogtepuntjes van SHO-kant.
Na de rust één wissel bij SHO, Andrew van Tiggelen kwam er in voor Ingmar van Bruggen. het was weer Kloetinge wat het initiatief nam en binnen tien minuten na de hervatting stond het 2-0 door een fraai doelpunt van Tim de Winter. Daarmee was het wel beslist. Fakkel gooide er nog drie verse krachten tegenaan, Tim de Pender, Rik Schouten en Mischa Bal voor Jeroen Eikelenboom, Bart van Eck en Roy van der Pligt. SHO leefde wel even op, werd dreigender maar erg druk hoefde Braafhart zich niet te maken. Een kleine tien minuten voor tijd bepaalde Valentijn van Keulen, hij scoorde in de openingswedstrijd van de competitie op de Kikkershoek in de slotminuut de 0-2, met zijn treffer de eindstand op 3-0. Met nog drie wedstrijden te gaan kan de titel Kloetinge vrijwel niet meer ontgaan en vanaf deze plaats feliciteren wij de Zeeuwen en wensen hen veel succes volgend seizoen als zij een klasse hoger gaan spelen. Door de nederlaag blijft SHO elfde en daarmee net nog veilig, maar Papendrecht is tot op twee punten genaderd.

In drie uitwedstrijden bleef SHO toch wel tegen de verwachting in met lege handen en ook het doelsaldo na dat trio wedstrijden, drie voor en tien tegen, stemt niet vrolijk.
SHO heeft nu nog drie wedstrijden om zich in veiligheid te spelen. Mocht het op nacompetitie aankomen dan moet daarna nog driemaal worden gewonnen om het vege (eerste klasse) lijf te redden.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Jeroen Eikelenboom, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Ferdinand Römelingh; Ingmar van Bruggen, Rowdy Rijsdijk, Roy van der Pligt, Bart van Eck Kevin Angel, Sander de Heus.
Wissels SHO:
46’ Andrew van Tiggelen voor Ingmar van Bruggen
68’ Mischa Bal voor Jeroen Eikelenboom
68’ Rik Schouten voor Bart van Eck
68’ Tim de Pender voor Roy van der Pligt
80’ Aron van Schaik voor Sander de Heus
Doelpunten:
12’ 1-0 Thomas de Rijke
53’ 2-0 Tim de Winter
73’ 3-0 Valentijn van Keulen
Kaarten:
Scheidsrechter Thomas Groenendijk uit Flakkee hield de kaarten op zak.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.