Pieter Paans kondigt vertrek aan als burgemeester van Krimpenerwaard wegens ‘grensoverschrijdend voorval’

0
1726
Archieffoto Pieter Paans - Foto Gemeente Cromstrijen

Burgemeester Pieter Paans (CDA) van de Zuid-Hollandse gemeente Krimpenerwaard vertrekt vanwege een voorval dat “is ervaren als grensoverschrijdend”. Dat schrijft Paans maandag in een verklaring op de website van de gemeente. Paans was van tot 2014 tot 2018 wethouder in Numansdorp en ging daarna aan de slag als wethouder in Papendrecht en was sinds begin dit jaar burgemeester in de Krimpenerwaard.

“Met groot genoegen heb ik in de afgelopen maanden het ambt van burgemeester van Krimpenerwaard bekleed. Mijn bestuursstijl van grote toegankelijkheid en nabijheid, met alle goede intenties van dien, heeft echter onlangs geleid tot een intern voorval dat maakt dat ik de benodigde distantie, die wordt gevraagd van een burgemeester, onvoldoende heb gewaarborgd. Dit is ervaren als grensoverschrijdend en dat betreur ik zeer. Daarmee rest voor mij helaas als enige optie om deze prachtige gemeente te verlaten als burgemeester”, aldus Pieter Paans.

“Ik heb in de korte tijd dat ik burgemeester mocht zijn van Krimpenerwaard, kennis mogen maken met heel veel inwoners en bedrijven die op een mooie manier samen leven en werken. Ik dank de gemeente en de inwoners voor het warme welkom dat ik in de afgelopen periode heb mogen ervaren en ga mijzelf in de komende periode beraden op mijn toekomst.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.