Dit weekend werkzaamheden rondom de Kiltunnel

0
2569

Drie weken geleden hebben we ons nieuwe tolplein in gebruik genomen, is het oude tolplein gesloopt en is de gerenoveerde tunnelbuis omgebouwd om het verkeer in beide rijrichtingen veilig door één tunnelbuis te laten rijden. 

Als Kiltunnel waren we dan ook onwijs trots dat we eerder dan gepland open konden en het verkeer gebruik kon gaan maken van de nieuwe mogelijkheden! 

Weekendwerk vanaf 20 mei 2022

Vanaf vrijdag 20 mei tot en met zondag 22 mei wordt het wegdek van het oude tolplein opnieuw geasfalteerd en het oude kantoorgebouw gesloopt.

Op vrijdag 20 mei starten we om 11.00 uur met de werkzaamheden waardoor er in beide rijrichtingen één tolstraat open is.

We starten met de sloop van het oude kantoorgebouw. Voor het verkeer in de richting van Dordrecht is tolstraat 1 dan in gebruik. Als je in de richting van de Hoeksche Waard rijdt, maak je gebruik van tolstraat 5.

Vanaf zaterdag 21 mei rond 6.00 uur wordt tolstraat 4 voor verkeer in de richting van Dordrecht opengesteld en is tolstraat 1 gesloten. We starten dan met het asfalteren van het oude tolplein. Mogelijk kan je hinder ondervinden van de werkzaamheden, maar deze werkzaamheden moeten uitgevoerd worden.

LET OP! Rij veilig en pas je snelheid aan. Denk aan onze werknemers die in dit weekend op het tolplein aan het werk zijn!

Zondagavond 22 mei vanaf 20:00 zijn de tolstraten 1, 4 en 5 weer beschikbaar in beide rijrichtingen.

Roltrap in zuidbuis nog niet in gebruik


De ingebruikname van de roltrap in de zuidbuis is nog niet mogelijk. Dit stond op de planning voor maandag 23 mei 2022, maar doordat er nog geen toezicht mogelijk is via camera’s wordt dit uitgesteld.

De verwachting is dat de roltrap in de week van 22 juni in gebruik genomen kunnen worden. De roltrap op noord is naar verwachting 1 juli weer beschikbaar.

Overdag tolstraat 3 bemand

Vanaf maandag 30 mei tot en met zondag 12 juni is tolstraat 3 bemand van 7.00 tot 19.00 uur. Van 19.00 tot 7.00 uur is tolstraat 1 de bemande straat.  De afsluiting van tolstraat 1 overdag is nodig zodat de aannemer veilig kan werken in tolstraat 2.

Let op de borden boven de tolstraten om te zien waar je contant kan betalen!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.