CDA Hoeksche Waard in gesprek met politici en ondernemers over verkeerssituatie Hoeksche Waard

0
978

Vrijdag was CDA Tweede Kamerlid Joba van den Berg op bezoek in de Hoeksche Waard. In  Het Numans-Dorps-huissprak ze met Raymond van Galen en Filip Den Eerzamen als vertegenwoordigers van Ondernemersvereniging Hoeksche Waard over de grote verkeersoverlast door de afsluitingen van de Heinenoordtunnel die onze gemeente de afgelopen weken teisterde. ‘Mobiliteitsgoeroe’ Hessel Visser presenteerde op een zeer duidelijke manier waardoor het precies zo mis gaat met de bereikbaarheid van ons eiland.

Ook op Goeree-Overflakkee zijn de negatieve gevolgen van de werkzaamheden zeer goed merkbaar. Daarom was er ook een vertegenwoordiging van CDA Goeree-Overflakkee aanwezig om hun zorgen te uiten en ook wethouder Henk Van Putten gaf acte de présence. Het CDA gezelschap werd gecompleteerd door Tea Both-Verhoeven en Paul Boogaard, beiden kandidaat voor Provinciale Staten, en Henk van den Berg die verkiesbaar is als lid van de Verenigde Vergadering van Waterschap Hollandse Delta en vertegenwoordigers namens CDA Hoeksche Waard.

Conclusie: Alle betrokken partijen moeten de handen ineen slaan. Landelijke, provinciale en gemeentelijke politiek moeten samen met het bedrijfsleven optrekken om Rijkswaterstaat te bewegen meer maatregelen te laten nemen om zo de overlast tegen te gaan.

 

Het CDA wil op korte termijn de volgende maatregelen:

  • Tijdens afsluitingen geen vrachtwagens over de N217 en A29 die geen bestemming in de Hoeksche Waard hebben;
  • Zorg dat de turbo rotonde bij ’s Gravendeel ook echt ingezet wordt als turbo rotonde;
  • De op- en afrit A16 bij de Kiltunnel moet beter werken door meer rijbanen hiervoor vrij te maken;
  • De inzet van verkeersregelaars doorstroming te verbeteren;
  • Smalle dijken en sluipwegen moeten worden afgesloten.

 

Voor de langere termijn zetten we in op:

  • Ontsluit de Hoeksche Waard door een tunnel onder het Haringvliet (de ‘Haringvliettunnel’);
  • Realiseer de A4 Zuid;
  • Ontwikkeling van een goed functionerend Openbaar Vervoer.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.