Weer een ‘ouderwets’ Holder Treffen in Mookhoek

Arie Pieters
2 Min Read
Foto Arie Pieters

Liefhebbers van oude, klassieke tractoren en met name het merk Holder kunnen na drie jaar wachten weer hun hart ophalen. Dit jaar is het weer zover. Het Holder Treffen in het weekend van 20-21 mei aanstaande zal vast en zeker weer veel publiek naar de Schaweg in Mookhoek trekken.

Zulke evenementen die grotendeels met hulp van vrijwilligers en sponsoren worden georganiseerd hebben vaak een lange voorbereiding nodig en daar wrong nou net de spreekwoordelijke schoen. Veel corona gerelateerde maatregelen werden in 2022 pas einde februari en in maart geschrapt. En toen bleek in de praktijk dat het voor sommige evenementen te kort dag was om alles nog goed te kunnen regelen. Dat was ondermeer dus het geval bij de jaarlijkse Open dag van de Stichting Behoud Historisch Materieel in Mookhoek. Bij veel mensen met interesse in met name klassieke tractoren én vooral het merk Holder natuurlijk wel bekend. Het gaat dit jaar om het Internationale Holder Treffen. Dat betekent dat het evenement twee dagen duurt en dat het deze keer puur om de Holder tractoren draait. Voor de inwendige mens zal er een foodtruck aanwezig zijn.

Nieuw pand

Ondertussen heeft men in Mookhoek zeker niet stil gezeten. Voor de unieke verzameling klassieke Holder tractoren is inmiddels een gloednieuw onderkomen gerealiseerd. Meer ruimte dus voor die even unieke als imposante collectie. Het evenement trekt trouwens zelfs publiek van over de grenzen. Bezoekers uit België, Frankrijk, Oostenrijk en met name Duitsland zijn geen uitzondering. Eigenlijk weten Holderfans en eigenaren uit heel West-Europa de Schaweg wel te vinden, want men kan bij Niels den Boer tegenwoordig ook terecht voor onderdelen voor de oude Holders. Het merk Holder leeft zodoende in feite nu voort dankzij een stichting in Mookhoek. Meer informatie kan men vinden op de website: http://holderservice.nl/ En men kan altijd mailen naar: [email protected]

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren