Nieuwe dienstregeling Arriva

Redactie Hoeksch Nieuws
9 Min Read

Arrivabus_620HOEKSCHE WAARD – Vanaf 25 januari worden er wijzigingen doorgevoerd in de dienstregeling van Arriva van de Hoeksche Waard Bekijk hieronder de belangrijkste wijzigingen van de busdienstregeling.

Heeft u klacht over de nieuwe dienstregeling ? Dan kunt u die indienen via de site van Arriva door Hier te klikken.

Streekbussen

Buslijn 160 Goudswaard – Rotterdam Zuidplein

In de avonduren en op zondag overdag rijdt buslijn 160 niet meer tussen Heinenoord Busstation en Rotterdam. U kunt reizen met buslijn 164 en overstappen op Heinenoord Busstation. Buslijn 161 rijdt daarentegen wel in de avonduren en op zondag overdag tussen Heinenoord Busstation en Rotterdam.

Buslijn 161 Oud-Beijerland – Rotterdam Zuidplein

De belbusritten op zondag door het dorp Heinenoord worden voortaan vaste ritten. Om ook ‘s avonds en op zondagen ieder halfuur een goede verbinding te bieden tussen Oud-Beijerland en Rotterdam, rijdt buslijn 161 daarom ook tussen Heinenoord Busstation en Rotterdam. U kunt dus eenmaal per uur met buslijn 161 reizen (via Heinenoord Busstation en het dorp Heinenoord), en eenmaal per uur met sneldienstlijn 171 (vanaf Rotterdam) of 172 (naar Rotterdam).

Buslijn 163 Oud-Beijerland – Rotterdam Kralingse Zoom

Op zaterdag en zondag zijn er extra ritten tussen Heinenoord Busstation en Station Lombardijen. Zo heeft u tot 20.30 uur twee keer per uur de mogelijkheid om vanaf Heinenoord Busstation naar Station Lombardijen en het Maasstad Ziekenhuis te reizen.

Buslijn 164 Numansdorp – Rotterdam Zuidplein

  • Buslijn 164 rijdt alleen tussen Numansdorp en Rotterdam. Het traject Zuid-Beijerland – Numansdorp wordt voortaan gereden met de kleinere bus 194. De halte Burgemeester De Zeeuwstraat in Numansdorp kan zo weer twee keer per uur worden aangedaan door lijn 164.
  • In de ochtendspits rijdt bus 164 tussen Westmaas en Heinenoord Busstation een rechtstreekse (snelle) route, namelijk de oude route van buslijn 264. Er komen extra ritten tussen Mijnsheerenland en Heinenoord Busstation. Die route gaat dan dóór  Mijnsheerenland en op Heinenoord Busstation kunt u overstappen op de bus naar Rotterdam en op andere buslijnen.

Busllijn 165 Strijen – Dordrecht

  • Buslijn 165 wordt samengevoegd met sneldienst 175 en schoollijn 665, en rijdt daarom een andere route. Buslijn 165 rijdt niet meer door ’s-Gravendeel, wat de reistijd bekort. Met name voor scholieren rijdt buslijn 165 in Dordrecht via het Leerpark (in plaats van via de Krispijntunnel). De lijnnummers 175 en 665 komen zo te vervallen. Als u van Mookhoek naar ’s-Gravendeel wilt reizen, kunt u gebruikmaken van de nieuwe belbus 565.
  • Op zaterdag en zondag rijdt bus 165 niet. Reizigers van Strijen naar Dordrecht kunnen reizen via Maasdam. De buslijnen 166 en 167 sluiten bij de halte ’s-Gravendeelseweg goed op elkaar aan. Ook doordeweeks kan overigens via Maasdam worden gereisd.
  • De belbusritten van buslijn 165 worden overgenomen door belbuslijn 565.

Buslijn 166 Dordrecht – Puttershoek – Rotterdam Zuidplein

  • De overstap in Maasdam vervalt. Bus 166 rijdt op alle ritten van (Dordrecht – )’s-Gravendeel naar Maasdam voortaan door naar Heinenoord Busstation (en omgekeerd).
  • Reist u naar de Kil in Dordrecht, dan kunt u op werkdagen bij de halte Kiltunnel overstappen op lijn 165.
  • Op zondag kunt u twee keer per uur naar Puttershoek reizen: één keer per uur met buslijn 166 en één keer per uur met buslijn 167.

Buslijn 167 Strijen – Rotterdam Zuidplein

  • Buslijn 167 rijdt overdag van maandag tot en met zaterdag via de Provinciale weg N217 van Maasdam naar Heinenoord Busstation, en niet meer door Puttershoek. Zo ontstaat een snellere verbinding tussen Strijen en Rotterdam. Wie van Strijen naar Puttershoek (en omgekeerd) wil reizen, kan overdag gebruikmaken van de nieuwe belbus 567. In de avonduren en op zondag overdag blijft buslijn 167 via Puttershoek rijden.
  • Verder sluit buslijn 167 bij de halte Maasdam ’s-Gravendeelseweg goed aan op buslijn 166 van/naar ’s-Gravendeel en Dordrecht. Reizigers van Strijen naar Dordrecht (en omgekeerd) kunnen zo vlot via Maasdam reizen.

Buslijn 171/172 Oud-Beijerland – Rotterdam Zuidplein

De vertrektijden in de avonduren en op zondag overdag wijzigen, zodat de buslijnen 161, 171 en 172 samen voor een afgestemde halfuurdienst tussen Oud-Beijerland en Rotterdam zorgen.

Buslijn 173 Zuid-Beijerland – Rotterdam Zuidplein

Deze bus rijdt voortaan ook een aantal ritten tijdens de vakanties.

Buslijn 175 Strijen – Dordrecht

Het lijnnummer 175 komt te vervallen. De ritten worden gereden door buslijn 165.

Buslijn 177 Strijen – Rotterdam Zuidplein

Om een goede afstemming te krijgen met buslijn 167, veranderen de vertrektijden en het aantal ritten van buslijn 177.

Buslijn 178 Heinenoord Busstation – Dordrecht

In de vroege middagspits is er een extra rit om 15.39 uur van Dordrecht naar Heinenoord Busstation.

Buslijn 179 Numansdorp – Rotterdam

Deze buslijn is een spitslijn en krijgt daarom een nieuw lijnnummer: buslijn 274.

Buslijn 194 Zuid-Beijerland – Numansdorp

Buslijn 194 is het nieuwe lijnnummer voor de vroegere buslijn 164. Deze buslijn wordt gereden met een vijftienpersoonsbus.

Buslijn 195 Numansdorp – Strijen

Buslijn 195 biedt overstapmogelijkheden in Strijen op buslijn 165. Omdat de tijden van buslijn 165 wijzigen, veranderen die van buslijn 195 ook. De aansluiting in Numansdorp tussen buslijn 195 en 169 naar Oud-Beijerland komt daardoor te vervallen. Reizigers van Strijen naar Oud-Beijerland kunnen met de (snelle) buslijn 167 naar Heinenoord Busstation reizen, en daar overstappen op een van de buslijnen naar Oud-Beijerland.

Buslijn 197 Strijensas – Strijen

Buslijn 197 biedt in Strijen een goede overstapmogelijkheid op buslijn 167. Omdat de tijden van buslijn 167 zijn veranderd, wijzigen die van buslijn 197 ook.

Buslijn 264 Spitslijn Numansdorp – Rotterdam Zuidplein

Dit lijnnummer komt te vervallen. De ritten zijn samengevoegd met die van buslijn 164.

Buslijn 267 Spitslijn Strijen – Oud-Beijerland

Omdat buslijn 267 wordt samengevoegd met buslijn 167, komt het lijnnummer te vervallen. Reizigers naar Oud-Beijerland kunnen overstappen op Heinenoord Busstation.

Belbussen

Belbus 565 Strijen – ’s-Gravendeel

Er komt een speciale belbus voor reizigers van Mookhoek naar Strijen en ’s-Gravendeel. De belbus neemt daarmee de dienst over van bus 165, die niet meer door ’s-Gravendeel rijdt en niet meer op zaterdag en zondag rijdt.

Belbus 567 Strijen – Puttershoek

Er komt een speciale belbus voor reizigers van Strijen naar Puttershoek en omgekeerd. Buslijn 167 rijdt van maandag tot en met zaterdag overdag namelijk niet meer door Puttershoek. ’s Avonds en zondag kan wel met buslijn 167 worden gereisd en rijdt belbus 567 niet.

Buurtbussen

Buurtbus 712 Zuid-Beijerland – Oud-Beijerland

In Oud-Beijerland rijdt de buurtbus voortaan via de Croonenburgh in plaats van via de Sportlaan.

Schoollijnen

Schoollijn 663 Goudswaard – Rotterdam Lombardijen

Om de overstapmogelijkheden op Heinenoord Busstation te behouden, wordt de eerste ochtendrit iets vervroegd.

Schoollijn 665 Strijen – Dordrecht

Het lijnnummer 665 komt te vervallen. De ritten worden gereden door buslijn 165, die een nieuwe route rijdt.

Schoollijn 667 Strijen – Oud-Beijerland

Van de ochtendrit vervalt het deel Strijensas – Strijen. U kunt reizen met buslijn 197 en in Strijen overstappen op buslijn 667.

Schoollijn 669 Willemstad – Oud-Beijerland

Om reizigers extra reismogelijkheden te bieden naar Willemstad, rijdt de bus van 16.10 uur (Oud-Beijerland) voortaan weer door naar Willemstad. Deze bus vertrekt om 16.34 uur vanaf Numansdorp A29.

Schoollijn 680 Maasdam – Barendrecht

Schoollijn 680 vervalt. In plaats daarvan kunt u bus 166 of 180 nemen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.