Orgelconcert in Mijnsheerenland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

MIJNSHEERENLAND – Op zaterdag 21 januari organiseert Musica Laurentius een orgelconcert; het concert wordt gegeven door Rien Donkersloot. Tijdens dit concert geven we u ook een kijkje in het jaarprogramma van 2017, want ook in het nieuwe jaar is er op muzikaal gebied weer veel te beleven in de Laurentiuskerk, Mijnsheerenland.

De hoofdmoot van het programma wordt gevormd door de monumentale Sonate over Psalm 94 van Julius Reubke. Reubke was een leerling van Franz Liszt, die hem een grote toekomst voorspelde. Helaas overleed Reubke op 24-jarige leeftijd. Zijn belangrijkste orgelwerk, de Sonate over Psalm 94, heeft nog steeds een belangrijke plek in het orgelrepertoire van vandaag.
Reubke componeerde het stuk naar aanleiding van een aantal verzen van de onberijmde tekst van Psalm 94. Dit resulteert in een indrukwekkend symfonisch werk dat wordt besloten met een grandioze fuga.

Naast het werk van Reubke klinkt een meesterwerk van Johann Sebastian Bach, en wel zijn “Toccata, adagio en fuga in C BWV 564”. Een werk geschreven in Italiaanse stijl, met in de toccata een hoofdrol voor het pedaal (een indrukwekkende pedaalsolo), een prachtig rustiek middendeel en als besluit een speelse fuga. Daarnaast klinken er werken van Rheinberger (een thema met variaties) en Mendelssohn.

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. Toegang is € 8,-, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Meer informatie op: www.musicalaurentius.nl

Iedereen van harte welkom!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.