Expositie in Galerie De Opkamer

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Schilderij van Hilde Durieux
Schilderij van Hilde Durieux
Schilderij van Hilde Durieux

Op zondagmiddag 4 mei, om 13.30 uur, vindt de opening van een nieuwe expositie plaats in Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21,Maasdam. In het kader van het vijfjarig bestaan van De Opkamer zijn er drie amateurkunstenaars uitgenodigd om te exposeren. Dat zijn Hilde Durieux, Hetty Vrijland en Jeanette van der Made. Alle drie zijn ze aanwezig met schilderijen met als extra: sieraden en objecten van glas van Jaap en Hetty Vrijland. De expositie duurt tot eind juni.

Hilde Durieux schildert ruim vijf jaar steeds actiever bij de Hoekschewaardse Teken en Schilderkring (HWTS-kring) Het landschap maar zeker ook het waterschap van o.a. de Hoeksche Waard zijn een inspiratiebron voor haar. Zij werkt voornamelijk met acryl op doek.

Jeanette van der Madeschildert sinds een kleine twintig jaar op haar geheel, eigen wijze. Zij laat zich inspireren door de natuur, hetgeen goed tot uitdrukking komt met fascinerende bloemen en natuurelementen. Bloemen hebben trouwens nog een tweede passie voor haar, gezien het enthousiasme voor het werken en bezig zijn in en met de tuin. Zij schildert met olieverf.

Hetty Vrijland, samen met haar man bekend van sieraden en objecten van glas en het waarderingsgeschenk van de gemeente Binnenmaas, exposeert een aantal bijzondere portretten.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Evelien Veldhoen op klarinet. Als extra zal Alexander van Elswijk enkele gedichten uit zijn bundel “Een bouquet ijsbloemen” en uit zijn onlangs verschenen bundel “Memoires van een Souffleur.” voordragen.

Voor informatie: www.galeriedeopkamer.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.