Help2Help organiseert een Indiadag in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

imageOp 17 mei 2014 organiseert Stichting Help2Help een Indiadag in Post-21 in Oud-Beijerland. Doel van deze dag is om geld in te zamelen voor de projecten in India en om de bekendheid van de stichting in de Hoeksche Waard te vergroten.

Stichting Help2Help staat voor een betere toekomst voor kansarme kinderen in India (Calcutta en directe omgeving). Met kleinschalige, meerjarige projecten zorgen ze voor scholing, voedsel en medische hulp. De medewerkers bezoeken elk jaar elk project ter plaatse. Zo houden ze contact met de kinderen, met de leidinggevenden en weten ze precies wat er met het gedoneerde geld gebeurt.

Momenteel ondersteunt Help2Help 4 scholen in de sloppenwijken van Calcutta, een revalidatiecentrum waar kinderen met vergroeiingen geopereerd worden, een tehuis voor geestelijk en lichamelijk beperkte jong volwassenen en een school op het terrein van een baksteenfabriek even buiten Calcutta. Daar waar nodig wordt geld vrijgemaakt voor medische zorg.

Het programma van 17 mei 2014 is erop gericht om mensen kennis te laten maken met de veelzijdigheid het India. Zo is er een bollywooddansworkshop, kunnen er hennaversieringen gezet worden, is er een fietsrickshaw, kan men naar documentaires kijken, zelf wierook maken, creatief zijn met Indiase stempels en kleurplaten en kan met het Indiase spel carrom spelen. Er is ook aandacht voor de keerzijde. Zo is Amnesty International aanwezig met een schrijfactie en zijn er foto’s van Lyzian Kolkman te bekijken die afgelopen december met Help2Help naar India ging om de projecten te bezoeken. ’s Avonds draait er een bollywoodfilm. De hele dag door zijn er Indiase hapjes en drankjes verkrijgbaar en is er de mogelijkheid om leuke Indiase kadootjes te kopen.

Het programma ziet er als volgt uit:

10.00-17.00 Post-21 in Indiase sferen

  • Luister naar Indiase muziek, kijk documentaires en verwonder je over onze projecten door de lens van fotografe Lyzian Kolkman. Stap in een Indiase fietsrickshaw, ga ermee op de foto, als je durft zelfs in Indiase kleding! Maak je eigen wierook. Speel het bekende Indiase straatspel Carrom (een soort poolbiljart, maar dan anders). Wees creatief met Indiase stempels, plak een mooie mozaiek met afvalkleurfolie en maak een prachtige Indiase kleurplaat, leuk voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen! Koop originele Indiase cadeautjes en geniet van typisch Indiase snacks en drankjes.

10.00-14.00 Onrecht in India

  • Klim in de pen tegen onrecht in India. Amnesty International legt je vandaag uit hoe en waarom.

11.30-13.30 Mehndi

  • Mehndi is de Indiase naam voor henna. Mehndi artieste Anima Jhagroe zet vandaag mehndi-versieringen! De hennapasta trekt in de huid en laat een prachtige rode-roestachtige afdruk achter, waarvan je nog dagen en soms weken plezier kan hebben. Heel bijzonder, mis dit niet!

14.00-17.00 Bollywood dansworkshops

  • Leer dansen zoals in de film en doe mee met de workshop, verzorgd door bollywooddansschool Niembooda.
  • Start om 14:00 uur voor kinderen (€ 5,00 p.p.)
  • Start om 15:00 uur voor volwassenen (€ 10,00 p.p.).
  • Je kunt je alvast aanmelden via [email protected].

19.30-22.30 uur Bollywood cinema

  • Kom kijken naar een bollywoodfilm vol kleur, muziek, dans en Indiase romantiek (€ 5,00).
  • De film heeft Nederlandse ondertiteling en is geschikt voor alle leeftijden.
  • Geniet voor, tijdens en na de film van typisch Indiase snacks en drankjes.

Om de dag zo toegankelijk mogelijk te houden, hebben we besloten alleen een bijdrage te vragen voor de bollywood dansworkshop, de film en de drankjes/hapjes. Voor alle overige activiteiten is de bijdrage op vrijwillige basis.

Kijk voor de laatste updates op www.facebook.nl/help2help

_____________________________________________________________________________


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren