10.000 euro voor Stichting Geven om Jong Leven

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

overhandiging cheque  001CROMSTRIJENOp 27 mei overhandigden de gemeente Cromstrijen en Stichting Nu een cheque ter waarde van € 10.000,00 aan Stichting Geven om Jong Leven. Dit geldbedrag ontvingen zij van de Stichting Roparun.

Roparunnerstad

Elk jaar roept de Stichting Roparun winnaars uit van de verkiezing van de Roparunnerstad van het jaar. Deelnemende teams kiezen welke stad de leukste doorkomst heeft. In 2013 is de gemeente Cromstrijen genomineerd door de teams die gestart zijn in Parijs. Aan deze nominatie hangt een geldbedrag van € 10.000,00. Dit bedrag moet besteedt worden aan een lokaal project dat valt binnen de doelstelling van de Stichting Roparun: zorg voor mensen met kanker.

Verwendag

Stichting Nu heeft in overleg met de gemeente Cromstrijen besloten om het geld te doneren aan Stichting Geven om Jong Leven. Met dit geld kunnen zij een Verwendag organiseren voor gezinnen met kinderen die kanker hebben, of die in hun directe omgeving te maken hebben met de ziekte kanker.

Aanmelden

Deze Verwendag stond gepland op 31 mei 2014. Helaas heeft Stichting Geven om Jong Leven te weinig aanmeldingen binnengekregen, waardoor de feestdag is verplaatst naar 20 september 2014. Heeft u binnen uw gezin te maken met kanker en heeft u kinderen in de leeftijd tot 14 jaar, dan kunt u uw gezin nog aanmelden voor de Verwendag. Dit kan via uw huisarts of rechtstreeks bij Stichting Geven om Jong Leven door een e-mail te sturen naar [email protected].

Roparun 2014

Op 9 juni a.s. organiseert Stichting Nu opnieuw de doorkomst van de Roparun op de Middelsluis. U bent daar van harte welkom, de opbrengst van deze dag wordt wederom gedoneerd aan de Stichting Roparun. De hele organisatie wordt door vrijwilligers uitgevoerd. Ook alle optredens worden belangeloos gedaan en veel Numansdorpse bedrijven steunen de organisatie van deze dag, waardoor Stichting Nu jaarlijks de opbrengst kan doneren aan Stichting Roparun. In 2013 was dit een bedrag van € 4.200,00.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.