Boaz van Dam uit Strijen behaalt zwarte band judo.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

imageStrijen – Boaz van Dam uit Strijen heeft een zeer goede prestatie geleverd door op 15 jarige leeftijd zijn zwarte band judo te behalen. Met veel passie en enthousiasme heeft hij afgelopen zaterdag bij de judo examens van het JBN District Zuid-Holland een bijzonder goed examen laten zien. Het goede resultaat werd behaald na een periode van intensieve training bij Judovereniging Hashi. Zijn docent, Willem Hompus, is dan ook zeer blij met het goede resultaat.

Voor Boaz is het behalen van zijn zwarte band slechts het begin. Zijn goede prestatie is namelijk niet onopgemerkt gebleven. Het District Zuid-Holland heeft hem uitgenodigd om deel te gaan nemen aan de Kata wedstrijden. Tijdens deze kata wedstrijden zal Boaz de stijloefeningen, welke bestaan uit een reeks van vastgelegde technieken, moeten uitvoeren en hierbij streven naar perfectie.

De talentvolle Strijenaar heeft ook de ambitie in deze sport om, net als zijn docenten van JV Hashi, op nationaal- en internationaal niveau te kunnen schitteren. Naast de aanwezige ambitie en talent beschikt de nog jonge judoka ook over de nodige werklust. De jonge judoka laat dan ook geen moment onbenut om te trainen en te leren.

Zelf is Boaz van Dam ook ontzettend blij met zijn resultaat. Hij prijst zich gelukkig dat hij met trainers mag werken die over de juiste kennis en kunde beschikken en dit ook met veel enthousiasme en plezier delen.

image


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.