Betaalbaar bouwen in Oud-Beijerland voor starters op de woningmarkt

330
Plangebied Ibb in Poortwijk IIIOUD-BEIJERLAND – Als starter je eigen eengezinswoning bouwen in Oud-Beijerland? De gemeenteraad van Oud-Beijerland stelde hiervoor op dinsdagavond 8 juli het plan ‘Ik bouw betaalbaar’ (Ibb) vast. Ibb is een financiële regeling. Met deze regeling wordt het bouwen van een eigen huis in het sociale segment mogelijk voor starters met een laag inkomen.

Zelf bouwen

In Poortwijk III zijn 36 kavels beschikbaar gesteld voor de Ibb-regeling. Met Ibb kunnen starters gemakkelijk en naar eigen wens zélf hun huis bouwen. Na het inschrijven en kiezen van een kavel, volgt het uitkiezen van een woning in het bouwboek. Met behulp van een bouwbegeleider wordt de droomwoning op papier gezet. Na het regelen van de hypotheek en Starterslening-Ibb, start de bouw van de eigen woning in Poortwijk III.

Het worden woningen in het sociale segment. Poortwijk III  is een nieuwe, gewilde, woonwijk aan het water, in een landelijke omgeving. De wijk heeft veel voorzieningen, zoals scholen, sportfaciliteiten en winkels. Ook heeft de wijk een goede bereikbaarheid. Poortwijk III is een woonwijk die alles heeft!

Financiële regeling

Met de Ibb-regeling krijgt een starter met een jaarinkomen tussen de € 30.000,- en € 37.000,- de kans om zelf een complete eengezinswoning te bouwen. Aan deze regeling zijn voorwaarden verbonden, die om dit moment worden uitgewerkt. Starters kunnen kiezen uit een eengezinswoning in twee prijsklassen: € 161.000,- v.o.n. en € 172.000,- v.o.n. Met de Starterslening-Ibb wordt steun verleend voor het verschil tussen de maximaal te verkrijgen hypotheek en de v.o.n.-prijs van de woning. De aflossing van de Starterslening-Ibb start pas na drie jaar.

Planning

Naar verwachting start de verkoop in 2015. Binnen twee jaar na de kavelverkoop worden de woningen gerealiseerd. Als dit succesvol verloopt, dan worden er mogelijk ook Ibb-kavels op andere locaties in Oud-Beijerland beschikbaar gesteld.

Interesse?

Meer weten over ‘Ik bouw betaalbaar’? Kijk dan op de website Ik bouw betaalbaar. Informatie ontvangen als de kavelverkoop aan het einde van het jaar start?
Mail dan naar [email protected].


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.