Wachtschip de Volharding van Scouting Driestromengroep Numansdorp opgeknapt

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Schermafbeelding 2014-07-10 om 13.17.08NUMANSDORP – De Volharding het wachtschip van Scouting Driestromengroep uit Numansdorp is na renovatie weer goedgekeurd. Het schip ligt voor keuring en onderhoud in het Jan Blanken dok te Hellevoetsluis.

Het schip is inmiddels voorzien van een nieuw roer en het schip is volledig goedgekeurd tot en met 2021. De loodsen van de scoutingroep kunnen nu weer een weekendje naar Antwerpen varen. Het schip mag door heel Europa varen maar heeft geen Rijnpatent. Het hele onderwaterschip is schoongespoten, gebikt, gehamerd, geborsteld en geschuurd en viermaal van een laag verf voorzien.

De zeeverkenners zijn dik tevreden en gaan in week 29 op zomerkamp met hun wachtschip, vletten en nieuwe sleper naar de Grevelingen. De TCWers, met vrienden en bekenden hebben hard gewerkt om het schip op tijd klaar te krijgen.

Wilt u een keer meevaren bel dan 0186-652313
(Foto: Dick Veth)

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.