Buurt barbecue voor inwoners Van Brakelstraat en Van Speijkstraat in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

V.-Brakel-barbecue-9-7-2014-K7OUD-BEIJERLAND – Een regenachtige, maar ook feestelijke middag voor de bewoners van de Van Brakelstraat en de Van Speijkstraat in Oud-Beijerland afgelopen woensdagmiddag 9 juli. HW Wonen had ter gelegenheid van de oplevering van de nieuwbouw in deze straten in de ‘Zeeheldenwijk’ een buurt-barbecue georganiseerd.

De ‘Zeeheldenwijk’ in Oud-Beijerland is een wijk waar HW Wonen langere tijd hard gewerkt heeft aan vernieuwing. In de Van Brakelstraat zijn dit voorjaar 17 huurappartementen opgeleverd voor de doelgroep vanaf 55 jaar. Woensdag 28 mei werden de eerste sleutels officieel uitgereikt aan de nieuwe huurders. Eerder zijn er door HW Wonen al nieuwbouwprojecten gerealiseerd in de nabij gelegen Van Speijkstraat (2013) en de Witte de Withstraat (2011). De recent opgeleverde appartementen in de Van Brakelstraat bestaan uit twee bouwlagen met een kap. De twee blokken worden geschakeld door een centrale entree, uiteraard met een lift.

Van Speijkstraat

Eerder werden al 15 stuks levensloopbestendige appartementen gerealiseerd in de Van Speijkstraat. In dit geval betrof het woningen zowel in de sociale, als de middel dure huursector. De woningen in de Van Brakelstraat en de Van Speijkstraat zijn mooi gelegen op loopafstand van alle voorzieningen in het centrum van Oud Beijerland. Met de oplevering van deze nieuwbouwprojecten krijgt de vernieuwing in de ‘Zeeheldenwijk’ steeds meer vorm. Los van de nieuwe woningen is er op diverse plekken ook meer parkeerruimte gekomen voor de bewoners van de wijk. Dit punt moest eveneens aangepakt worden, want de ‘Zeeheldenwijk’ is een wijk die deels is gebouwd in de periode na de Watersnoodramp. Een tijd dus waarin er veel minder mensen een auto hadden, waarop de parkeergelegenheid in de wijk nog grotendeels afgestemd was. In het voorjaar van 2015 wordt ook de bestrating aangepakt en nieuw groen geplant door de gemeente.

Veel animo

Voor alle nu gerealiseerde nieuwbouwprojecten was vrijwel meteen veel animo. Dit begon ruim twee jaar geleden al bij het nieuwbouwproject in de Witte de Withstraat. Bij de Van Speijkstraat en de Van Brakelstraat was dit feitelijk niet anders. De ‘Zeeheldenwijk’ heeft met de nieuwbouw dan ook haar authentieke karakter (en sfeer) grotendeels behouden. Dit gekoppeld aan nieuwe woningen, die voldoen aan de hedendaagse wooneisen zorgt ervoor dat de wijk bij veel mensen in trek blijft. De wethouder, mevr. Ina van der Werf-Weeda was dan ook blij dat zoveel mensen graag in de vernieuwde ‘Zeeheldenbuurt’ willen wonen én zijn blijven wonen, ook van de oudere generatie.

(Foto’s: HW Wonen/Arie Pieters©)


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren