Malafide praktijken bij huurwoningen, Woningstichting HW Wonen waarschuwt huurders.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Logo-HW-Wonen-fc-2Hoeksche Waard -Woningstichting HW Wonen waarschuwt op hun website voor malafide praktijken van personen die langs de deur komen om achterstallig onderhoud aan het huurhuis te komen uitvoeren.  Onderstaand bericht plaatste HW Wonen op hun website.

Bent u huurder en wordt u aan de deur benaderd over achterstallig onderhoud aan uw woning? Ga hier dan niet op in. De politie heeft namelijk meerdere meldingen ontvangen van malafide praktijken.

Huis aan huis worden bewoners benaderd over achterstallig onderhoud aan hun woning. Dit kan gaan over bijvoorbeeld het dak, de tuin of schilderwerk. De personen die aanbellen, geven aan dat ze een probleem aan de woning hebben geconstateerd en dat ze het direct op kunnen pakken. Als u er naar laat kijken blijkt er toch meer werk aan vast te zitten. Ze bieden u een “zacht prijsje” aan om het probleem te verhelpen. De voorwaarde is dat u direct betaalt. U begrijpt na betaling komen ze nooit meer terug. U bent uw geld kwijt.

Wij benaderen onze huurders nooit op deze manier. Als wij onderhoud aan uw woning laten uitvoeren, krijgt u altijd vooraf schriftelijk bericht van ons. In de brief die u ontvangt staat altijd aangegeven welk bedrijf de werkzaamheden gaat uitvoeren en wanneer u (ongeveer) iemand kan verwachten. Daarnaast moeten onze eigen medewerkers zich altijd kunnen legitimeren. Zij hebben hiervoor een speciale HW Wonen pas.

Komt er iemand bij u aan de deur en vertrouwt u het niet? Vraag dan altijd om een HW Wonen legitimatiebewijs. Is de legitimatie volgens u niet in orde? Laat dan niemand zomaar binnen en waarschuw de politie via 0900-8844. Neemt u dan ook alstublieft contact met ons op via (0186) 899 899 of stuur een e-mail naar [email protected]. Hebt u een onderhoudsklacht te melden dan kunt u dat ook via hetzelfde telefoonnummer en e-mailadres doen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.