Derde plaats Nederlands BMX kampioenschap voor Spuicrosser Yvette de Waard

0
400
635409730098423543OUD BEIJERLAND – Acht leden van de fietscrossclub de Spuicrossers uit Oud-Beijerland hadden zich gekwalificeerd voor het Nederlands BMX kampioenschap dat dit jaar in Haaksbergen werd gehouden.

Sonny Verhoeven, die vorig jaar 2e werd bij de boys 15/16 jaar, moest echter voor de eer bedanken wegens een ernstige armblessure enkele weken eerder opgelopen tijdens een wedstrijd. Tot overmaat van ramp blesseerde zich een week later tijdens een training ook Joesry de Groot, ook kanshebber voor een plaats bij de beste 8 bij de boys 13 jaar. Ook Felicia Mertens geselecteerd bij de girls 9-10 moest afzeggen. Zodat uiteindelijk 5 Spuicrossers afreisden naar Haaksbergen om zich te meten met de besten van Nederland.

Yvette de Waard derde!

De Spuicrossers grootste kanshebber voor het podium was niemand minder dan Yvette de Waard, die vorig jaar een super jaar had en Nederlands Kampioene werd bij de girls 9/10. Yvette had dit jaar een pechvolle seizoenstart met een polsblessure en in de afgelopen weken had ze ook nog te maken met griep. Dus het was wel duidelijk dat het niet makkelijk zou worden opnieuw de titel te pakken. En dat werd het ook niet. Yvette had in de finale niet de ideale startpositie en kwam niet zo goed weg als anders en moest uiteindelijk met een derde plek genoegen nemen. Toch nog een podiumplaats, dus een prima prestatie en opsteker voor het WK BMX in Rotterdam Ahoy waaraan Yvette deelneemt in de jeugdwedstrijden op donderdag 24 juli a.s.

Uitslag andere Spuicrossers

  • Bij de cruisers 45 jaar en ouder werd Alan Pereira 21e
  • Sylvain Freriks werd 30e bij de boys 12 jaar
  • Kris Kuiper 12e bij de boys 11 jaar
  • Michael Mantchev 21e (van 27) bij de boys 8 jaar

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.