Terug van vakantie? Spoel de kraan 1 minuut door

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
?????????????????????????????HOEKSCHE WAARDEvides Waterbedrijf raadt u aan om uw drinkwaterleidingen na de vakantie meteen goed door te spoelen. Wanneer kraanwater langere tijd stilstaat, loopt de kwaliteit wat terug. Door de kranen meteen bij thuiskomst 1 minuut door te laten lopen, krijgt u weer lekker, vers drinkwater. 

Doorspoelen zonder verneveling

Bij temperaturen vanaf 25°C en in stilstaand water gedijt de legionellabacterie, die bij inademing tot longontsteking en de zogeheten veteranenziekte kan leiden. Zorg daarom dat er geen waterdruppeltjes in de lucht komen bij het doorspoelen van de douchekop of de hogedrukreiniger. Hoe? Bekijk onze doorspoeltips.

Weer lekker, vers kraanwater

Dagelijks zorgt Evides voor betrouwbaar water uit de kraan. Hoe doen wij dat? Kwaliteitsman Cees van der Kleij, al meer dan 40 jaar werkzaam bij Evides, vertelt over het leidingnet: wanneer is het drinkwater op zijn best? Liane Stork, de ‘beschermer’ van het Evidesleidingnet, weet alles over legionella en drinkwaterinstallaties. Haar dagelijkse werk: het controleren van o.a. hotels, campings en ziekenhuizen. Nieuwsgierig? Lees het gesprek met Cees en Liane.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren