Jubileum theater op Tiengemeten met Joris Linssen en Tim Knol

Redactie Hoeksch Nieuws
5 Min Read

Joris Linssen & CarambaTiengemeten – Het wintertheater in de herberg op Tiengemeten bestaat komende winter vijf jaar. Daarom komt Joris Linssen met zijn groep Caramba op 4 januari 2015 terug naar het natuureiland. De zanger/presentator verzorgde in januari 2010 de allereerste voorstelling in de herberg. Onder meer Tim Knol, Dayna Kurtz en de Hackensaw Boys spelen komende maanden ook op Tiengemeten

De eerste voorstelling van het wintertheater, vijf jaar geleden met Joris Linssen en Caramba, leverde meteen een uitverkocht huis en een meezingende en deinende zaal op. „We hadden geen idee of de voorstellingen aan zouden slaan, maar na die eerste show met Joris Linssen hadden we er meteen vertrouwen in. De zaal kolkte”, zegt Hans Oosterhof, programmeur van het wintertheater.

Sindsdien probeert de herberg in de maanden oktober tot april minstens één keer per maand op zondagmiddag een theatervoorstelling aan te bieden. Zelfs in de winter na de brand van het bedrijf in 2011 gingen de voorstellingen door. Maar dan in schuren elders op het eiland en in de dorpshuizen van Goudswaard en Nieuw-Beijerland. Eén keer is een voorstelling afgelast: Maarten van Roozendaal meldde zich ziek in februari 2013 en overleed een paar maanden later.
Niet alles en iedereen wat de herberg graag zou willen laten optreden, komt ook naar het eiland (,,Stef Bos staat elk jaar op ons verlanglijstje”). Maar een reeks artiesten van naam uit eigen land (Huub van der Lubbe, Pieter Derks, Tangarine, Frédérique Spigt, Orkater, Peter Faber, Hans Dorresteijn) en buitenland (Chip Taylor, Po Girl, Diana Jones) wilden graag optreden in de intieme zaal.

Ook de line-up voor de jubileumwinter mag er zijn. De aftrap wordt op 5 oktober gegeven door de vrolijke Hackensaw Boys uit de VS. Echte hillie-billies compleet met wasbord, potten en pannen en veel snelle, vrolijke meestamp liedjes. De Hackensaw staan in de VS bekend als leerschool voor muzikanten die de authentieke volksmuziek onder de knie willen krijgen. Muziek waar bijvoorbeeld Mumford & Sons nu furore mee maken.
In ‘A Song Journey II’ (26 oktober) wordt o.a. met hulp van film, live muziek en anekdotes van rasverteller Jan Donkers een muzikale reis gemaakt door de Verenigde Staten. In de voorstelling hoor je de achtergronden van de liedjes en de artiesten uit de jaren zestig en zeventig. Tim Knol doet op 9 november Tiengemeten aan met zijn succesvolle solovoorstelling. Tim speelt eigen nummers en favoriete liedjes van zijn idolen en vertelt over zijn muzikale roots.

De tweelingzusjes Loes en Renée Wijnhoven vormen samen Clean Pete en brengen meerstemmige Nederlandstalige liedjes. Loes speelt cello en Renée gitaar. Waarschijnlijk doet ster-gitarist Anne Soldaat (ex Darryl-Ann) ook mee tijdens hun voorstelling op 23 november.
Dayna Kurtz laat op 7 december ongetwijfeld haar hit ‘Love Gets in the Way’ (2003) horen, maar sindsdien heeft ze meer soulvolle liedjes geschreven. Volgens Oosterhof heeft Kurtz een formidabele stem en alleen daarom al heeft de diva uit New York ook een trouwe schare fans in Nederland. Op haar recente cd’s heeft ze een aantal jazz- en bluesklassiekers naar haar hand gezet.

Het nieuwe jaar is nog maar drie dagen oud als Joris Linssen met Caramba zijn Tiengemeten-succes uit 2010 dunnetjes over komt doen. Na een geslaagde tournee door Mexico met daaraan gekoppeld de ontroerende tv-documentaire ‘Met jou heb ik geleerd’ gaat het nieuwe programma Stroom over een voettocht langs de Maas naar België. ‘Nederlandstalige muziek met Mexicaanse peper’, aldus Oosterhof. Stand-upper en cabaretier René van Meurs komt 8 februari over uit het Westland om de hedendaagse maatschappij en zeker ook ons digitale gedrag met grappen en woordspelingen te verklaren.

Het wintertheater wordt afgesloten met een ‘muzikale Zweedse thriller’. Arjen Lubach schreef een opmerkelijk theaterstuk over de moord op de Zweedse premier Olof Palme in 1986. De moord is nog steeds niet opgelost. Wel hebben 130 mensen zich gemeld als dader. Het komische en spannende verhaal wordt gespeeld en gezongen door de theatergroep De Andersons.
De entreeprijzen voor de voorstellingen variëren van € 15,- tot € 25,- en zijn altijd inclusief een bootretour naar Herberg Tiengemeten. Ook is het mogelijk na de voorstelling te blijven eten.

Kaartverkoop via www.herbergtiengemeten.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren