Extra budget beschikbaar voor starterslening in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

StartersOUD-BEIJERLAND – Vanwege het succes van de Starterslening stelt de gemeenteraad van Oud-Beijerland € 400.000,- extra beschikbaar voor starters. Dit werd gisteravond besloten tijdens de raadsvergadering. Door het beschikbaar stellen van het bedrag helpt de gemeenteraad nog meer starters bij de aankoop van hun eerste woning. 

Succes

Eind 2013 stelde de gemeente € 200.000,- beschikbaar voor de Starterslening. In korte tijd maakten negen starters hiervan gebruik om hun eerste woning te kopen. Met dit uitgiftetempo dreigde het fonds nog voor het einde van het jaar op te raken. Omdat de gemeente nog meer starters wil helpen, is besloten om het fonds aan te vullen met       € 400.000,-.

Starterslening

De Starterslening is in het leven geroepen om het voor starters op de woningmarkt eenvoudiger te maken om een huis te kopen. De Starterslening is een aanvullende lening, die starters kunnen aanvragen als de hypotheek niet toereikend is om een huis te kopen. In de eerste drie jaar betalen de starters geen aflossing en rente over de lening.

Voorwaarden

De Starterslening is bedoeld voor starters die in Oud-Beijerland hun eerste koopwoning aanschaffen. Daarnaast worden de volgende voorwaarden gesteld:

  • maximale verwervingsprijs (inclusief alle bijkomende kosten) van een woning:   € 200.000,-;
  • maximaal leenbedrag: 20% van de verwervingsprijs, oplopend tot max.              € 35.000,-;
  • de voorwaarden van de NHG zijn van toepassing;
  • de lening is alleen toepasbaar op bestaande koopwoning (bij aankoop van een nieuwbouwwoning is de regeling niet van toepassing);
  • de starter is niet eerder eigenaar geweest van een woning;
  • de Starterslening wordt niet verstrekt indien andere financiële regelingen zijn toegekend.

Meer informatie over de starterslening is te vinden op www.OBLvernieuwt.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.