Sportverenigingen in Hoeksche Waard krijgen gratis Instructie Verantwoord Alcohol

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Logo-IVAHOEKSCHE WAARD – Sportverenigingen in de Hoeksche Waard kunnen een gratis IVA (Instructie Verantwoord Alcoholgebruik) voor haar barmedewerkers laten verzorgen. De IVA is een verplichte instructie voor barvrijwilligers die alcohol verstrekken. Doel van de IVA is kennisvergroting omtrent alcoholgebruik en de mogelijke gevolgen hiervan.

In de instructie komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • herkennen van probleemsituaties;
  • bewustwording van de problematiek;
  • stimulering van meningsvorming.
  • Aan de IVA is een bewijs van deelname gekoppeld.

Verzuip jij je Toekomst?!
Dit aanbod is onderdeel van de Verzuip jij je Toekomst?!-actiemaand, die in oktober 2014 in alle vijf de Hoeksche Waard-gemeenten wordt georganiseerd. Tijdens deze maand staat de Hoeksche Waard in het teken van alcoholpreventie.
Concreet betekent dit dat alle direct betrokkenen – denk hierbij aan alcoholverstrekkers, scholen, sportverenigingen, ouders, jongeren, CJG, bibliotheken, politie en gemeenten etc. – ieder vanuit hun eigen perspectief een bijdrage leveren aan het ontmoedigen van alcoholgebruik bij jongeren.Jongeren in de regio Zuid-Holland Zuid drinken te vroeg, te veel en te vaak. Sportverenigingen kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen van jeugdig en overmatig alcoholgebruik.

Contact
Sportverenigingen die hun barmedewerkers een gratis IVA-training willen laten volgen kunnen contact opnemen met Harry Akkermans van Sportservice Zuid-Holland via 0174 – 24 49 40 of [email protected]. De IVA-training wordt gegeven op (sport)accommodaties in de Hoeksche Waard. Wilt u dat uw barmedewerkers een thuiswedstrijd spelen? Neem dan snel contact op!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.