De dijken op, de polders in de Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

De dijken op - flyerSTRIJENSAS – Mientje den Boer van Hart voor Regelen en Hans Hartmann organiseren op zondag 28 september, in samenwerking met Hoekschewaards Landschap (HWL) wandelingen en een excursie vanuit Strijensas (Oeverlanden Hollands Diep/ Mariapolder/ Kooiland).

Deelnemers aan de wandelingen kunnen zondag 28 september tussen 10.30 en 15.00 uur starten vanaf de parkeerplaats bij Jachthaven Strijensas/ Restaurant De Batterij, Sassedijk 6a, 3292 LD Strijensas. Drie wandeltochten zijn uitgezet van respectievelijk 5 (met puzzelopdrachten voor kinderen), 10 en 15 km. Het is ook mogelijk onder deskundige leiding van Mientje, deel te nemen aan een natuurexcursie. Deze excursie begint om 14.00 uur.

Meedoen aan de wandelingen en/ of de excursie kost € 1,50 en € 1,00 voor kinderen t/m 12 jaar.Voor iedere deelnemer is er een kleine attentie.

De wandelroutes voeren onder meer langs Strijensas, een sfeervol dorp aan het Hollands Diep. Bovenop de dijk heeft u een fantastisch uitzicht. Ten westen van Strijensas ligt het recreatiegebied Oeverlanden Hollands Diep. Landinwaarts komt u langs een deel van de Kooilandroute, kreken, polders en buurtschap Schenkeldijk.

Deze wandeling is de eerste uit een serie van in totaal vier wandelingen in de Hoeksche Waard. De volgende wandelingen zijn op 12/ 26 oktober en 9 november.

Bereikbaarheid startpunt
Aanbevolen route: vanaf A29 afrit 22 Numansdorp. Richting Numansdorp/ Strijen (N487). Deze weg rechtdoor blijven volgen richting Strijen aanhouden. Na 9 km, bij twee rotondes (Randweg) richting Strijen volgen. Over water bij volgende rotonde, rechtsaf richting Strijensas. Richting Strijensas blijven aanhouden. In Strijensas rechtdoor rijden. Aan einde van Havenstraat (ophaalbrug aan R zijde) gaat u even rechtdoor en dan links omhoog richting Jachthaven Strijensas (bord Café Restaurant De Batterij).

Meer informatie
Meer informatie kunt u zondag 28 september krijgen bij het startpunt.
U kunt ook contact opnemen met Hans Hartmann/ [email protected] of Mientje Den Boer Mientje Den boer/ [email protected]

De dijken op - flyer2


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren