Jongeren en alcohol actiemaand in de Hoeksche Waard

61

AlcoholNeeHOEKSCHE WAARD – De gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen slaan de handen ineen en besteden de gehele maand oktober aandacht aan het thema alcohol en jongeren.

Tijdens de Verzuip jij je Toekomst?!-actiemaand dragen verschillende partijen zoals alcoholverstrekkers, scholen, sportverenigingen, CJG, jongerenwerk, bibliotheek en de politie hun steentje bij. Hiermee willen de partijen benadrukken dat alleen een gezamenlijke inspanning kan zorgen voor minder alcoholgebruik bij jongeren.

Diverse activiteiten

Tijdens de actiemaand vinden er diverse activiteiten plaats. Zo is er een ‘stapavond’ en een theatervoorstelling over alcohol voor ouders, een Lagerhuisdebat voor jongeren, trainingen voor barpersoneel van (sport)verenigingen en verschillende activiteiten via het jongerenwerk. Ook de kerken in de Hoeksche Waard zijn gevraagd om tijdens de actiemaand aandacht te besteden aan het onderwerp tijdens kerkdiensten en catechisaties. Ten slotte zijn ook de vijf gemeenteraden aan het bekijken op welke manier zij een bijdrage kunnen leveren aan de actiemaand.

Kijk voor het complete programma van de Verzuip jij je Toekomst?!-actiemaand vanaf eind september op www.verzuipjijjetoekomstzhz.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.