Cromstrijen op weg naar een duurzame gemeente

81

DuurzameGemeente-logo-72dpi-280x110CROMSTRIJENIn het najaar van 2013 startte gemeente Cromstrijen samen met 23 andere gemeenten in Zuid-Holland de groepsaankoop zonnepanelen SamenZonneEnergie. Dit heeft geleid tot 949 geïnstalleerde zonnepanelen op de daken van Klaaswaal en Numansdorp. “Ik hoop dat veel inwoners mee doen met de tweede actie. Ook wij zetten in op energiebesparende en milieuvriendelijke voorzieningen. Zo is de nieuwe werf uitgerust met zonnepanelen. Op deze manier leveren we allemaal een bijdrage aan een beter milieu”, aldus wethouder Bas Boelhouwers.

Prachtige resultaten

Via de groepsaankoop hebben 77 huishoudens in de gemeente Cromstrijen een compleet zonnepanelensysteem aangeschaft met in totaal 949 zonnepanelen. Hiermee wordt jaarlijks ruim 213,525 kWh opgewekt en ruim 121,709 CO2 minder uitgestoten. De gemeente Cromstrijen heeft hiermee een grote stap gezet naar meer duurzaamheid in de regio. In de provincie Zuid-Holland zijn er door deze groepsaankoop in totaal 19.000 zonnepanelen geplaatst.

Een Zuid-Hollandse winnaar

Alle geïnteresseerde inwoners van de provincie schreven zich vrijblijvend in voor de groepsaankoop via de website van SamenZonneEnergie. In oktober, aan het einde van de inschrijfperiode, hield de groepsaankoop-organisator iChoosr een veiling onder gekwalificeerde zonnepanelenleveranciers. SolarNRG uit Poeldijk won de veiling met het scherpste bod en mocht vervolgens alle deelnemers een persoonlijk aanbod doen.

Volgende groepsaankoop

Op 3 oktober start de volgende groepsaankoop van SamenZonneEnergie waarvoor alle inwoners van Zuid-Holland zich kunnen inschrijven. Deze groepsaankoop belooft veel nieuwe zonnepanelensystemen, omdat circa 35 gemeenten in de provincie de actie starten, de grootste actie ooit! Op www.SamenZonneEnergie.nl kunt u meer informatie vinden en uw gegevens alvast invullen, zodat u op de hoogte wordt gehouden over de volgende groepsaankoop.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.