Succesvolle verwendag voor zieke kinderen en hun familie

193

IMG_1060 kopieCROMSTRIJEN – Dertig kinderen en hun familie werden zaterdag 20 september 2014 in de watten gelegd op de driemaster de Oostvogel. Met de boot meerden ze aan bij Tiengemeten  waar ze de hele dag konden spelen, lekker eten, lol maken en varen. Dankzij een cheque van de Stichting Roparun konden Stichting NU! en Stichting Geven om Jong leven deze kinderen een onbezorgde verwendag geven.

De verwendag kwam tot stand dankzij de cheque ter waarde van € 10.000,00 die de gemeente Cromstrijen en Stichting NU! ontvingen van de Stichting Roparun. Vorig jaar werd de gemeente door Stichting Roparun uitgeroepen als Roparunnerstad door de gezellige en feestelijke doorkomt door Cromstrijen van de Roparun. De organisatie van de doorkomst van de Roparun op Tweede Pinksterdag op de Middelsluis in Numansdorp ligt in handen van Stichting NU! De gemeente en Stichting NU! doneerden het bedrag van € 10.000,00 aan de Stichting Geven om Jong leven.

Afgelopen zaterdag werd van dit bedrag een geweldige verwendag georganiseerd voor gezinnen met kinderen die zelf kanker hebben of die in hun directe omgeving te maken hebben met deze ziekte. De kinderen en hun familie kregen een warm onthaal om de driemaster de Oostvogel in Nieuw-Beijerland en maakten een tochtje naar Tiengemeten. Na een lekkere lunch konden ze op Tiengemeten een ritje maken met de huifkar, spelen in de speeltuin, een kijkje nemen in het museum of terecht bij de visagie. Aan het einde van de dag ontving burgemeester Jan Luteijn de kinderen en hun families aan de kade bij Nieuw-Beijerland.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.