Nieuwe borden geplaatst bij Millennium-linden tussen Mookhoek en ‘s-Gravendeel

0
354

De Millennium-linden in de polder Bonaventura hebben weer nieuwe aanduidingsbordjes.Mookhoek / ‘s-Gravendeel  – Dinsdagochtend 14 oktober 2014 werden bij de beide ‘Millennium bomen’, in de polder tussen Mookhoek en ‘s-Gravendeel, twee gloednieuwe aanduidingsborden geplaatst door het Hoekschewaards Landschap en Bomenwerkgroep Fraxinus Excelsior.

De twee jonge (winter)linden markeerden in het jaar 2000 de eeuwwisseling en zijn destijds aangeplant door o.a. de burgemeesters van Strijen, Binnenmaas en ‘s-Gravendeel (toen nog een zelfstandige gemeente). Jammer genoeg zijn de oorspronkelijke bordjes alweer een jaar of acht spoorloos, vermoedelijk per ongeluk ‘weggemaaid’, omdat ze vrijwel onzichtbaar waren tussen het hoge gras. (De bordjes waren slechts 20 cm. hoog en het gras groeide daar omheen regelmatig een stuk hoger.)

Mede naar aanleiding van een persbericht over de verdwenen bordjes reageerde al snel de firma Biesheuvel Graveertechniek uit Strijen. Biesheuvel Graveertechniek heeft als sponsor nu twee fraaie nieuwe bordjes vervaardigd, die bovendien een stuk groter zijn dan de oude én die ook aanzienlijk beter zichtbaar zijn. Uiteraard is ‘Fraxinus Excelsior’ heel blij met de sponsoring van de firma Biesheuvel.

Invalid Displayed Gallery

De twee linden kunnen tenslotte op termijn uitgroeien tot prachtige ‘landmarks’ in de polder en mits ze gezond blijven kunnen ze mogelijk nog enkele eeuwen op die locatie staan. (Linden kunnen heel oud worden.) Nu weten straks ook wandelaars, fietsers en andere voorbijgangers weer waarom dit duo is aangeplant.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.