Rondleiding Museum Hoeksche Waard in Boerderij Oost-Leeuwenstein in Heinenoord

0
566
c6bb4069bf0acd308807520ff05fbce8HEINENOORD – Zaterdag 29 november organiseert Museum Hoeksche Waard een open rondleiding met gids door de prachtig gerestaureerde boerderij Oost-Leeuwenstein. Hier geeft de tentoonstelling “Van heer tot errebaaier” inzicht in de bijna vergeten tijd van rangen en standen.

Zo wordt u meegenomen langs de herenboer in zijn gemend landbouwbedrijf, de boerin die zonder het gemak van een wasmachine en stofzuiger het huishouden draaiende moest houden. Verder neemt u een kijkje in het leven van de dorpsdokter, de schoenmaker, winkelierster, landarbeider, maar ook het schoolkind. Allemaal personages die het leven in de Hoeksche Waard in het begin van de 20ste eeuw symboliseren.

  • Wanneer: zaterdag 29 november
  • Hoe laat: 14.00 uur
  • Waar: Museum Hoeksche Waard, ingang boerderij Oost-Leeuwenstein
    Dorpsstraat 13 – Heinenoord
  • Kosten: € 5 p.p. (entree, rondleiding is gratis)

Aanmelden voor deze rondleiding is niet nodig. 

Kijk voor meer informatie over deze rondleiding en overige activiteiten van het museum op: Museum Hoeksche Waard


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.