Reizende tentoonstelling Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen

247

tractorNumansdorpAan de hand van prachtig beeldmateriaal is een reizende tentoonstelling gemaakt over de geschiedenis van de Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen. De beeldpresentatie vormt het sluitstuk van de digitalisering van het oude archief van de Ambachtsheerlijkheid. Vanaf zaterdag 22 november zal de expositie tot het eind van het jaar te zien zijn in de Bibliotheek in Numansdorp.

Een van de samenstellers is de historicus Arjan Nobel. Hij schreef een boek over het bestuur in Cromstrijen en over het unieke karakter van de Ambachtsheerlijkheid onder de titel: “De Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen: de eerste multinational van Nederland”. De rijke geschiedenis van Cromstrijen is vanaf 1492 tot op de dag van nu nauw verbonden met de Ambachtsheerlijkheid.

De Stichting Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen gaf opdracht voor deze prachtige expositie, die een boeiend beeld geeft van de lange historie van dit eeuwenoude landbouwbedrijf. De Stichting heeft als hoofddoel het bewaren van het met de Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen verbonden culturele en maatschappelijke erfgoed.

Deze tentoonstelling bevat een overzicht van de geschiedenis van Cromstrijen met tal van unieke afbeeldingen. Om een breed publiek te bereiken, zal de beeldpresentatie rondreizen langs diverse drukbezochte locaties. Vanaf zaterdag 22 november te zien in de Bibliotheek in Numansdorp.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.