Dames DVO verliezen nipt van naaste concurrent

20131115132351OUD-BEIJERLAND –  De dames van DVO hebben de wedstrijd tegen naaste concurrent VCN uit Capelle nipt, met 2-3 verloren.

Na een zwakke start in de eerste set (10-25) herpakte de DVO dames zich sterk en trok met dezelfde cijfers de tweede set naar zich toe. Vanaf de derde set ontspon zich een wedstrijd waar beide tegenstanders weinig voor elkaar onderdeden en uiteindelijk de bezoekers aan het langste eind trokken in de vijfde set. De winnende tweede set deed in coach Schregardus denken aan de vorige wedstrijd waarin zijn team heel goed presteerde. Alle taken werden goed uitgevoerd, zoals een gericht service, goede 3 meter aanvallen en goede verdeling van het spel. Hierbij pakte Melissa Mosselman op het midden haar punten mee en konden Jory Janssen en Maaike Kegel veel punten maken met hun service. Dat lukte na de derde set minder, volgens de coach komt dat omdat het vertrouwen nog te broos is om het vertrouwen vast te houden. Kleine foutjes, tasten dan het vertrouwen aan, zodat we minder lef hebben en ook de taken net iets minder goed uitvoeren, waardoor de tegenstander weer meer kans heeft, aldus de analyse van de coach, Desalniettemin zie ik dat mijn team grote stappen heeft gemaakt, als je kijkt naar het begin van het seizoen. De taken voeren we steeds meer vanzelf uit, waardoor we de aandacht weer op andere taken kunnen richten. Natuurlijk blijven er genoeg punten over om aan te werken.

De komende wedstrijden zullen de dames van DVO kunnen laten zien, hoeveel tegenspel ze goede tegenstanders kunnen bieden. Dan zullen ze aantreden tegen de nummers 1 en 2 van de ranglijst.