Afspraken voor Multifunctioneel Centrum Dorpshart Mijnsheerenland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

02 Dorpshart MijnsheerenlandMIJNSHEERENLANDOp maandag 24 november hebben HW Wonen, de scholenkoepels ACIS Openbaar onderwijs en CSG De Waard, Zorgwaard en gemeente Binnenmaas een afsprakenkader voor de ontwikkeling van het Multifunctioneel Centrum (MFC) voor Dorpshart Mijnsheerenland ondertekend. Met dit afsprakenkader wordt door de partijen schriftelijk vastgelegd hoe het proces tot de ontwikkeling van het MFC plaats gaat vinden.

Multifunctioneel Centrum

Partijen willen met de ontwikkeling van het MFC het aanbod van maatschappelijke voorzieningen in het dorp Mijnsheerenland voor de komende 30 tot 50 jaar op een centrale plek bundelen. Dit bevordert de levensvatbaarheid van de verschillende voorzieningen, waardoor de inwoners optimaal gebruik kunnen blijven maken van deze voorzieningen. Het programma van het MFC bestaat uit twee basisscholen, een sporthal, een bibliotheek, een jongerensoos, een welzijnssteunpunt, een consultatiebureau, buitenschoolse opvang, een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf, ontmoetingsruimte(n) en tien appartementen.

RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland is door de partijen als architect voor het MFC geselecteerd. Zij is in samenwerking met de genoemde partijen en overige gebruikers aan de slag om te komen tot een goed ontwerp voor het MFC. Begin december wordt het vastgestelde voorlopig ontwerp gepresenteerd aan de toekomstige gebruikers van het gebouw. In januari worden omwonenden en overige belangstellenden geïnformeerd over het ontwerp van het MFC.

Planning

Het MFC wordt naar verwachting eind 2016 opgeleverd.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.