Eerste paal uitbreiding rioolwaterzuivering Numansdorp geslagen

0
143

Eerste paal Numansdorp (2)NUMANSDORP – De uitbreiding van de rioolwaterzuivering Numansdorp krijgt een stevige fundatie. Op 1 december hebben heemraad Van Hulst en wethouder Boelhouwers de eerste van in totaal 111 heipalen geslagen.

De rioolwaterzuivering aan de Molendijk zuivert het riool- en afvalwater uit Numansdorp, Nieuwendijk, Klaaswaal en Zuid-Beijerland. De maximale capaciteit is op dit moment 810.000 liter per uur. “Dat is te weinig om in de toekomst ook bij hevige regenval het rioolwater goed te kunnen verwerken,” zegt heemraad Maarten van Hulst. “Daarom breiden we de capaciteit met zo’n 35 procent uit tot 1.100.000 liter per uur.”

Het rioolwater komt onder andere via het rioolgemaal in Numansdorp aan de Beneden Molendijk binnen. “De capaciteit van dit gemaal moet worden aangepast,”constateert wethouder Bas Boelhouwers. “Om zowel het één als het ander goed te laten functioneren, wordt dus niet alleen de zuivering vergroot maar ook de rioolgemalen aan de Rijksstraatweg in Klaaswaal en aan de Beneden Molendijk in Numansdorp. Op die manier kunnen we ook de capaciteitstoename in de toekomst aan.

De werkzaamheden aan de rioolwaterzuivering zijn eind 2015 klaar.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.