Waterschap Hollandse Delta klaar voor de volgende strooironde

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
20141227_090901_resized_1
Sneeuwschuivers en strooiers. | © waterschap Hollandse Delta

HOEKSCHE WAARD  – Nu de ergste kou uit de lucht is, maakt het waterschap de balans op van het afgelopen weekend. “Bij elkaar hebben we ruim 8.500 kilometer afgelegd om onze wegen en fietspaden berijdbaar te houden,” zegt Henk van der Kaa die de werkzaamheden coõrdineerde. “Dat is verder dan van Rotterdam naar Peking.”

De strooiploegen van Hollandse Delta waren dit weekend vrijwel onafgebroken op pad. Van der Kaa: “Alle strooiroutes hebben we 10 keer gereden. Van zaterdagochtend 4 uur tot zondagavond 23 uur.”  In totaal is 380 ton zout gebruikt. Dat is ruim vier keer zo veel als in het hele strooiseizoen 2013/2014 nodig was. Vandaag is de voorraad echter al weer aangevuld. “We zijn dus helemaal klaar voor de volgende ronde.”

Strooien en schuiven

Het waterschap beheert in totaal 1.600 kilometer wegen en fietspaden. Deze liggen buiten de bebouwde kom. Ruim de helft van de wegen en fietspaden is opgenomen in de strooischema’s. “Dat zijn doorgaande wegen, openbaar vervoer- en schoolroutes. Die komen het eerst aan de beurt,” zegt Van der Kaa. De andere helft bestaat uit wegen die nauwelijks worden gebruikt of waarvan het gebruik niet noodzakelijk is. “Die staan niet in onze strooischema’s opgenomen. Net als de toeristische fietspaden. Daar strooien we ook niet.”

Voor meer informatie over de strooiroutes van het Waterschap kunt kijken op de website van het Waterschap.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren