Burgemeester en wethouders gemeente Cromstrijen woedend op Commissaris van de Koning Jaap Smit

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

logo-torensteepolder-1024x341CROMSTRIJEN – Het college van Cromstrijen is boos op de Commissaris van de Koning. Deze stuurde namelijk een brief aan alle gemeenteraadsleden met het verzoek dinsdagavond 13 Januari niet in te stemmen met het bestemmingsplan voor de Torensteepolder in Numansdorp.

De gemeente Cromstrijen wil graag een woonwijk met 176 woningen bouwen in de Torensteepolder in Numansdorp. Dit plan ligt al sinds 2013 onder vuur door de omwonenden van de polder. Ze spanden een rechtszaak aan bij de Raad van State en wonnen die in de zomer van 2014.

Enkele weken geleden maakte het college van Cromstrijen bekend het plan met enkele kleine wijzigingen toch door te zetten. De gemeenteraad praat dinsdagavond 13 januari over de het bestemmingsplan.

Brief Commissaris der Koning
Vorige week vrijdag stuurde Commissaris van de Koning Jaap Smit namens Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland een brief aan alle gemeenteraadsleden van Cromstrijen. Hierin raadt hij het de gemeenteraad ten zeerste af het bestemmingsplan ongewijzigd vast te stellen.Reden hiervoor is dat de regionale woonvisie, met daarin een woonbehoefteraming en een bevolkingsprognose nog van maart 2014 zou dateren, terwijl er voor 1 juli 2015 een nieuwe moet liggen. Het bestemmingsplan zou aan de nieuwe cijfers moeten voldoen.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren