Raadslid Kwakernaat dient ontslag in bij gemeente Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

12250038YSTRIJEN – Na zeventien jaar lid te zijn geweest van de gemeenteraad van Strijen, heeft raadslid Henk Kwakernaat afgelopen week noodgedwongen zijn ontslag moeten indienen. Vanwege een ernstige ziekte vindt de oud-fractievoorzitter van Strijens Belang zijn taken niet meer naar behoren te kunnen uitvoeren.

Henk Kwakernaat zit sinds 1998 namens de fractie Strijens Belang in de gemeenteraad van Strijen. Wegens zijn ziekte is hem al op 16 juni 2014 een eerste -tijdelijk- ontslag verleend als raadslid voor een periode van zestien weken. Op grond van de Gemeentewet is hij daarna formeel weer raadslid geworden.

,,Ten tijde van mijn tijdelijk ontslag als raadslid leefde ik in de veronderstelling dat ik daarna mijn raadslidmaatschap weer zou kunnen oppakken. Mijn wens en hoop was echter weerbarstiger dan de werkelijkheid. In de tussentijd is namelijk gebleken dat mijn ziekte ernstiger is dan ik van tevoren had ingeschat. Mijn ziekte maakt het voor mij dan ook niet meer mogelijk mijn raadslidmaatschap naar behoren te kunnen vervullen,” zo staat te lezen in zijn ontslagbrief.

Als raadslid en fractievoorzitter was Henk Kwakernaat de afgelopen jaren tevens actief in de verschillende adviescommissies, het presidium en de Rekenkamercommissie Hoeksche Waard. In verband met zijn ontslag beraadt Strijens Belang zich over zijn opvolging. Dit wordt zo snel als mogelijk bekendgemaakt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren