Nieuwe Flitspalen in de Hoeksche Waard

0
1135

flitspaal_704192iHOEKSCHE WAARD – De komende tijd worden in Mookhoek, Oud-Beijerland , Zuid-Beijerland (twee stuks). Numansdorp en Piershil analoge flitspalen vervangen door nieuwe digitale flitspalen.

Het gaat in Mookhoek om de Strijenseweg, in Oud-Beijerland om deRembrandtstraat thv perceel 52, in Zuid-Beijerland om de Dorspsstraat thvperceel 43 en de Molendijk bij perceel 30. In Numansdorp gaat het om deRijksstraatweg tegenover perceel 58 en in Piershil is de flitspaal aan de Sluisjesdijk.

Het Openbaar Ministerie (OM) vervangt de komende jaren landelijk een groot deelvan de analoge flitspalen door digitale palen. Groot voordeel van digitale palenis dat deze 24 uur per dag aan staan en de verwerking van de boetes zeer weinigpolitiecapaciteit vergt. Daarbij valt de bon sneller op de deurmat, zodat debetrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kanaanpassen. Alleen palen die een aantoonbare bijdrage leveren aan deverkeersveiligheid worden vervangen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.