Plaatselijke belastingaanslagen komen er weer aan.

0
236

logo+svhw+133_100HOEKSCHE WAARDIn de periode van 12 tot en met 26 februari verstuurt SVHW in totaal 680.000 belastingaanslagen namens de deelnemende gemeenten, het Waterschap Hollandse Delta en de Regionale Afvalstoffendienst Hoeksche Waard. Om de dienstverlening te verbeteren is het aanslagbiljet aangepast en zijn de telefonische openingstijden verruimd.

Om de dienstverlening te verbeteren is het oude aanslagbiljet aangepast. De onderdelen waar de meeste vragen over werden gesteld, zijn prominenter in beeld gebracht. Daarnaast staat op de achterzijde een heldere toelichting. De belastingtarieven en specifieke belastinginformatie zijn terug te vinden in de meegestuurde folder en op www.svhw.nl. Op de website staan ook de antwoorden op veel gestelde vragen. Door bij “Mijn SVHW” in te loggen met DigiD kan iedereen zijn persoonlijke aanslag digitaal bekijken en online makkelijk en snel zijn belastingzaken regelen.

Om klanten sneller en beter te woord te staan, verruimt het SVHW vanaf donderdag 12 februari tot en met woensdag 4 maart de telefonische openingstijden. Gedurende die drie weken is het SVHW van maandag tot en met donderdag telefonisch te bereiken van 8.30 uur tot 18.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Het SVHW is bereikbaar op telefoonnummer (0186) 577 222 of (0800) 02 00 873.

Door de komst van één Europese betaalmarkt (SEPA) en de overgang op IBAN zit er net als vorig jaar geen acceptgiro bij de aanslagen. Betalen kan via automatische incasso (gespreide betaling), via internetbankieren of via een overschrijvingskaart van de eigen bank.

SVHW is een samenwerkingsverband van 20 gemeenten, het Waterschap Hollandse Delta en de Regionale Afvalstoffen Dienst Hoeksche Waard. SVHW is een zelfstandige overheidsorganisatie die de WOZ-waarden vaststelt en de lokale belastingen heft en int.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.