Politie protesteert en zet 1 minuut de sirene aan.

526

sireneREGIO – Politiemensen zetten vrijdag 20 maart om 11.59 uur in het hele land een minuut lang hun sirenes aan, als protest tegen ,,het gebrek aan waardering.

De in hun ogen ‘schraperige’ cao-voorstellen hebben veel politiemensen ervaren als een klap in hun gezicht, aldus de bonden. De politiebonden roepen de opvolger van de opgestapte minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) op om een andere koers te varen. ,,Zolang de cao-onderhandelingen in het slop zitten, zal dit protest elke vrijdag worden herhaald en elke week een minuut langer.”Op 9 maart ging het politiepersoneel al over tot actie om een betere cao af te dwingen. Agenten schrijven sindsdien alleen nog bekeuringen uit bij ,,grove schendingen” van de openbare orde en veiligheid. In alle andere gevallen volstaat een waarschuwing.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.