Kom 16 mei naar de Nautische Dag en Veiligheidsdag in Numansdorp

0
772

burg-zeeuw-straat-numansdorp-20141011-0947NUMANSDORP – Op zaterdag 16 mei vanaf 10.00 uur is er in het centrum van Numansdorp van alles te beleven voor jong en oud. Er is een braderie met meer dan 100 kramen en er zijn modelschepen in een groot bassin. Daarnaast organiseert gemeente Cromstrijen de Veiligheidsdag in en rond de haven. 

De winkeliersvereniging organiseert de Nautische Dag. In de haven liggen schepen van de ‘bruine vloot’ (traditionele zeilschepen) die zaterdag ook een wedstrijd zeilen. Vanaf 14.00 uur zijn er touwtrekwedstrijden in de tent. Om 21.00 uur begint in de feesttent bij de haven de Hollandse Avond. Al eerder die week is het al feest in de feesttent. Op donderdag 14 mei speelt van 14.00-20.00 uur It’s Elvis Time en op vrijdagavond speelt vanaf 21.00 uur de coverband De Zakkenvullers. De organisatie van alle activiteiten in de feesttent is in handen van Piwito.

Eerste Veiligheidsdag

Op het Flohilplein en in de haven is er van alles te ontdekken op het gebied van veiligheid. De gemeente organiseert voor het eerst de Veiligheidsdag. Op spectaculaire wijze presenteren onder andere brandweer, politie en ambulancedienst zich aan het publiek. Gedurende de gehele dag worden er allerlei demonstraties gegeven. Zo kunnen bezoekers een kijkje nemen op een blusboot van de brandweer en een boot van de landelijke politie. Ook staat er in de haven een miniwoning waar publiek een woningbrand kan ervaren.

Zelf blussen?

Voor kinderen is er genoeg te doen en ontdekken. Zo kunnen ze zich verkleden als ambulancebroeder en een kijkje nemen in een ambulance. Maar ook kunnen ze meedoen met leden van de jeugdbrandweer. Zij geven demonstraties en organiseren diverse (blus)spellen. Daarnaast zijn de jongerenwerkers aanwezig met een klimwand.

Ook andere organisaties zijn aanwezig zoals de Buurtpreventisten, Burgernet en Jeugdteams.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.