Watersportdag op zaterdag 6 juni in Strijensas

360

Jachthaven Strijensas BSTRIJENSAS – WSV Strijensas organiseert op de Jachthaven Strijensas een Watersportdag voor jongens en meisjes van 8 – 13 jaar op zaterdag 6 juni. van 11:30 tot 17:00 uur. Deelname is gratis. Inschrijven kan tot uiterlijk 28 mei a.s. op de website van de watersportvereniging: www.wsvstrijensas.nl.

Jeugdevenement

T.g.v. het 125-jarig bestaan van  het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond, zal de WSV Strijensas een middag organiseren waarbij de jeugd uit de regio op 6 juni a.s. van 11:30 tot 17:00 uur gratis kennis kan maken met de watersport. Jongens en meisjes in de leeftijd van 8 – 13 jaar zullen daarbij in de gelegenheid worden gesteld om zelf met zeilbootjes, Canadese kano’s, vletten en vlotten te varen in de haven van Strijensas. Het initiatief van de WSV Strijensas kon tot stand komen door de medewerking van Scouting Strijen, en de inzet van een aantal in Strijen en Strijensas gevestigde ondernemingen. Zo zal John Biesheuvel Watersport met een heuse RIB aanwezig zijn waarmee korte maar sensationeel snelle tochtjes op het Hollandsch Diep zullen worden gemaakt. Er zal een echte snackkar op de haven staan die de deelnemers en medewerkers zal voorzien van gratis snacks en frisdrankjes. Met het oog op het veilige verloop van de activiteiten zullen er voor alle deelnemers zwemvesten beschikbaar zijn en zal EHBO Strijen met een team van hulpverleners aanwezig zijn. Het geheel zal worden begeleid door leden van de watersportvereniging welke hoopt er een leuke middag van te maken. Jongens en meisjes die na deze kennismaking besluiten dat ze zich blijvend met de watersport willen vermaken kunnen zich ter plaatse aanmelden als lid van Scouting Strijen.

Strijensas biedt meer!

Uiteraard zijn ouders en begeleiders ook welkom op de haven. Het terras van café-restaurant de Batterij biedt daartoe een prachtig platform vanwaar de activiteiten te overzien zijn onder het genot van een hapje of drankje. Ook de Reddingsmaatschappij zal, mits er geen oproepen voor noodhulp binnenkomen, aanwezig zijn met één van haar moderne snelle reddingsvaartuigen. De medewerkers van de KNRM zullen uiteraard graag bereid zijn om het een en ander te vertellen over hun boot en het boeiende werk dat zij ook op de binnenwateren verrichten.

Kortom er gaat van alles gebeuren op de Jachthaven Strijensas, gelegen nabij het historische sluisje op de plek waar Prins Johan Willem Friso in 1711 verdronk toen hij met zijn op een boot geladen koets het Hollandsch Diep trachtte over te steken. Overigens is dit niet het enige wat Strijensas te bieden heeft. Zo kan men er uitgebreid wandelen  door het natuurgebied van de APL-polder en heeft men er tevens toegang tot de uit 1883 daterende, en in 2005 geheel gerestaureerde, markante vuurtoren aan de ingang van de haven van Strijensas zowel als de aanlegplaats voor het deltapontje naar Moerdijk. Deze plek is overigens een van de weinige in de Hoeksche Waard vanwaar men een goed uitzicht heeft op het Hollandsch Diep en het drukke scheepvaartverkeer dat zich in de meeste gevallen van of naar Antwerpen of Rotterdam begeeft. Het zal duidelijk zijn dat het kleine Strijensas, buiten de gezellige en goed geoutilleerde jachthaven, nog heel wat meer te bieden heeft!

Redenen genoeg om  op 6 juni naar Strijensas te komen!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.