Karakteristieke ophaalbrug Strijensas krijgt geen naam van Anton Corbijn

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

DSC03503 (1280x698)STRIJEN – Het college van de gemeente Strijen heeft gisteren besloten de brug van Strijensas niet naar Anton Corbijn te vernoemen. Hiertoe was een verzoek ingediend door een inwoner.

,,Er is onvoldoende draagvlak voor bij de inwoners. Die noemen de brug al de Oude Dame, en ze vinden dat dat zo moet blijven,” motiveert burgemeester Aart-Jan Moerkerke de beslissing. Tevens geeft het college aan dat de brug op geen enkele manier een relatie heeft met de in Strijen geboren fotograaf Corbjin, die vandaag zijn 60ste verjaardag viert.

Moerkerke: ,,De Nieuwestraat bijvoorbeeld, waar Anton opgroeide, heeft veel meer een relatie met hem. Maar je kunt ook weer niet zomaar bordjes ophangen op privébezit.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.