Trekkertrek Zuid-Beijerland 2015 weer een daverend succes!

0
1054
spectaculaire opening door burgemeester drs. S. Stoop van de gemeente Korendijk Foto: Marcel de Wolff - Marwo Multimedia.
spectaculaire opening door burgemeester drs. S. Stoop van de gemeente Korendijk Foto:  Marcel de Wolff - Marwo Multimedia.
Spectaculaire opening door burgemeester drs. S. Stoop van de gemeente Korendijk Foto: Marcel de Wolff – Marwo Multimedia.

Zuid-Beijerland “Zo willen we het zien” schalde de presentator van Trekkertrek in Zuid-Beijerland door de luidspreker, terwijl een trekker zich met brullende motoren naar de full pull probeerde te rijden. Hoe meer rook en geluid hoe beter. Afgelopen zaterdag was het de negende keer dat de Trekkertrek in de Hoeksche Waard plaats vond.

Het tweejaarlijks evenement van Stichting Trekkertrek Zuid-Beijerland is enorm populair. Het trok dit jaar maar liefst 3.000 bezoekers, waaronder vele kinderen. De organisatie bood alles om de hobbysporters de gelegenheid te geven de show te stelen. De strijd werd gestreden op een echte kleibaan.

Om 14:00 werd de wedstrijd officieel geopend door burgemeester drs. S. Stoop van de gemeente Korendijk. De burgemeester reed op een spectaculaire wijze een mooie full pull. Hierna ging de wedstrijd officieel van start.

Ruim honderdtachtig voertuigen werden zaterdag in verschillende klassen in de strijd geworpen. Bestuurders probeerden zo ver mogelijk te rijden met de zware sleepwagen achter zich. Voor het eerst was er dit jaar ook een DUO-klasse. Hier gingen twee trekkers samen achter elkaar de strijd aan om de finish te halen.

Naast trekkers deden ook de vrachtwagens weer mee, zo mogelijk nog spectaculairder met hun brullende motoren. Iedere bestuurder had zo zijn eigen strategie, de een ging meteen vanaf de start vol gas richting de finish, de ander deed het juist behoedzaam.

Aan het einde van de dag werd de Trekkertrek afgesloten met een optreden van de band Cold Case. Het was een mooie dag met prachtig weer en een geslaagd bezoekersaantal van 3.000 mensen. Op naar de tiende editie in 2017!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.