Cromstrijen burgemeester Jan Luteijn roept inwoners op alert te zijn op Autoinbraken

1
388
Foto ter illustratie

inbraak_1CromstrijenIn een brief die alle inwoners van Numansdorp en Klaaswaal krijgen bezorgd doet de burgemeester Jan Luteijn van de gemeente Cromstrijen een beroep op alle inwoners van Cromstrijen om extra alert te zijn om auto inbraken te voorkomen.

Hieronder de brief:

Beste inwoners,
Het is u vast niet ontgaan dat we de afgelopen periode meer dan eens zijn geconfronteerd met auto inbraken. Vooral in Numansdorp was er in enkele nachten sprake van diefstal van onder andere airbags en navigatiesystemen uit soms meer dan tien auto’s. Dat vergroot het gevoel van onveiligheid en geeft veel schade. Wij ervaren dat als een ernstig signaal om samen de schouders eronder te zetten.

Extra acties van politie
De wijkagenten zijn volop betrokken bij preventieve acties om dieven hier weg te houden. Daarnaast houdt de politie op verschillende manieren extra toezicht, overdag maar ook ’s nachts. Denk bijvoorbeeld aan de controles bovenaan de A29 en bij de Heinenoordtunnel, extra surveillance en het extra in de gaten houden van mensen die eerder inbraken pleegden.

Nieuwe technieken
Daarnaast werkt het politieteam Hoeksche Waard aan enkele nieuwe technieken die in onze regio nog niet eerder zijn toegepast. Op een steeds verrassende wijze probeert de politie er alles aan te doen om ook in onze dorpen boeven te weren of te snel af te zijn als ze weer toeslaan!

Wat kunt u doen?
Daarnaast doen wij een dringend beroep op u als inwoners. U kunt echt het verschil maken door uiterst alert te zijn op tal van signalen. Misschien ziet u overdag verdachte auto’s of mensen regelmatig in de straat rijden. Of u hoort midden in de nacht iets wat niet gebruikelijk is. Elk signaal wat op het juiste moment bij de politie bekend is kan informatie opleveren. Het kan leiden tot een directe actie of het is die informatie die nodig was om opsporing achteraf mogelijk te maken.

U kent uw buurt het best!
Regelmatig controleert politie auto’s op inbrekerswerktuigen. Dit doet zij vaak dankzij tips van alerte inwoners. Onze Buurtpreventisten zijn ook al onze extra ogen en oren op straat, maar wij vragen u nadrukkelijk om uw persoonlijke inzet. Niemand kent uw buurt beter dan u zelf! Dus geef uw tips door via 112 of via het algemene nummer van de politie via 0900-8844.

Samen kunnen we meer voor elkaar krijgen. Weet dat uw inzet er toe doet!

Kijk voor meer informatie en handige tips op cromstrijen.nl en politie.nl

Met vriendelijke groet,

Jan Luteijn
Burgemeester Cromstrijen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.