WSV Binnenmaas zeilt al haar concurrenten voorbij in Kralingen

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

imageRotterdamTijdens de 5de Combi-Rotterdam zeilwedstrijd, deze keer georganiseerd door de Koninklijke Zeilvereniging de Maas op de Kralingse plas, lieten de Optimist en Splash zeilers van WSV Binnenmaas zien dat zij de baas op het water waren. De jeugdzeilers hebben op elk niveau het hoogste podium behaald. In de Combi C groep voor Optimisten hebben zij zelfs het volledige podium bezet.

De Kralingse plas staat bekend om de vele wedstrijden die er gevaren worden en waar grote zeilnamen hun eerste meters hebben gemaakt. Dit maal waren er meer dan 100 boten verdeeld over verschillende klassen en was daarmee het grootste aantal van het jaar tot nu toe. De wind, een matige windkracht 3, was voor de meeste zeilers perfect en resulteerde in mooie wedstrijden. Helaas zorgde de sporadische regenbuien voor een wat grauwer uitzicht. Alle zeilers, behalve de optimist C, zeilde een up-down baan. Hierbij bestaat de baan alleen uit een kruisrak en een ruim rak, waardoor de wedstrijden relatief kort waren en er vier wedstrijden konden worden gevaren. De optimist C de beginnende wedstrijdzeilers voer op een aparte baan een korte driehoeks baan en kwamen tot een aantal van vijf wedstrijden.

De uitslagen waren voor WSV Binnenmaas overweldigend, ook de andere zeilverenigingen viel het op hoeveel prijzen de vereniging in de wacht sleepte. In de Combi C is Sam te Braak 1ste geworden, dit was haar derde keer op het hoogste podium, een top prestatie! Jorrit Prins is na zijn 1ste plaats van vorige week 2de geworden, wat heel knap is aangezien hij weken aan de kant heeft gestaan vanwege een sleutelbeenbreuk.
Floris van der Drift heeft derde plaats bemachtigd die hij extra verdiend heeft. Floris durft veel te nemen om als eerste weg te zijn over de startlijn, helaas verliep dit tijdens eerdere wedstrijden niet goed en bleek hij net te vroeg gestart te zijn dit zorgde voor een diskwalificatie tijdens eerdere Combi wedstrijden. Maar dit keer ging alles goed en kon ook hij met een mooie beker naar huis.Donna-Tinke Huijsmans is 5de geworden. In de Combi B is Fleur van der Valk 1ste geworden, ze kon dit maal haar broertje Stijn voor blijven die 5de werd.
Nienke Gevers werd 3de zij is met haar 9 jaar de jongste in de B maar vaart ieder weekeind haar veel oudere concurrenten voorbij.

image
In de combi A is Niek Kampherbeek eerste geworden, deze zeiler van WSV Binnenmaas zeilt tegenwoordig bij Team Rotterdam. Carlo Gevers is 8ste geworden en Mika de Reus 9 deze zeilers hebben enorm hard gevochten en hebben een prachtige plaats behaald! Bij de Splash zeilers, een grotere boot voor de jeugd, is Floortje Hoogstede overtuigend eerste geworden, in alle wedstrijden die zondag werden gevaren werd zij eerste. Floortje zeilt momenteel bij het top-and-talentploeg en zal deze zomer deelnemen aan het WK Splash in Bacelona


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.