Feestelijke symbolische, eerste steen voor nieuw woonzorgcomplex ‘De Rembrandt’ 

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

Rembrandt 3-7-2015 C6OUD-BEIJERLAND – Vrijdag 3 juli, om 14.00 uur werd in Oud-Beijerland de symbolische, eerste gelegd voor het nieuwe woonzorgcomplex ‘De Rembrandt’. Samen met Zorgwaard en Van Mierlo Planontwikkeling B.V. en Van Mierlo Bouwprojecten B.V. uit Maasdijk realiseert HW Wonen het woonzorgcomplex De Rembrandt. Op deze locatie komt een nieuw zorgcomplex als vervanging voor de verouderde Egmontshof. Daarnaast komt er een woongebouw met 73 appartementen en een kinderdagverblijf.

Tijdens de feestelijkheden ging een ‘oude’ en een ‘nieuwe’ steen van hand tot hand in een ‘menselijke keten’. Dit alles onder een vrolijke, muzikale begeleiding van een dixieland band. Vervolgens werd een plaquette onthuld door dhr. G. A. Kraak, de voormalige directeur van de Egmontshof. Na de officiële ‘handelingen’ werden alle genodigden in de Egmontshof ontvangen en getrakteerd op koffie met gebak. Onder andere Wethouder Johan van Buuren, Ben Pluimer, directeur-bestuurder van HW Wonen en Zorgwaard-directeur Nico de Pijper stonden vervolgens in korte speeches nog even stil bij dit feestelijke moment. Als alles volgens plan verloopt zal ‘De Rembrandt’ hopelijk voor de Kerst van het volgende jaar in zijn geheel worden opgeleverd. Nico de Pijper sprak in zijn toespraak een dankwoord uit richting o.a. HW Wonen en wethouder Van Buuren, die zich beide altijd sterk hebben gemaakt voor dit project.

Voorzieningen voor gehele wijk

In de Zorgwaard locatie ‘Rembrandt’ kan men straks terecht voor ergotherapie, logopedie, fysiotherapie en dieetadvisering. Ook is er ruimte voor een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en een restaurant. De gehele wijk kan vrijwel van alle voorzieningen gebruikmaken. Zorgwaard levert al decennia lang uitstekende revalidatiezorg in locatie De Egmontshof, bijvoorbeeld aan cliënten die een beroerte hebben gehad of een gewricht vervangende operatie hebben ondergaan. In de nieuwe locatie ‘Rembrandt’ is deze speciale tak van zorg vanzelfsprekend een zeer belangrijk onderdeel van de zorg- en dienstverlening.

Woongebouw en zorggebouw

Het woongebouw zal gaan bestaan uit in totaal 73 appartementen. Hiervan zijn 47 appartementen aangewezen als zorgwoning. De bewoners wonen hier in principe zelfstandig en kunnen gebruikmaken van de zorgfuncties, die in het zorggebouw worden aangeboden. De overige 26 appartementen hebben een aparte entree en worden als 55-plus appartementen verhuurd door HW Wonen. Het zorggebouw beschikt over 30 plaatsen voor revalidatie, 35 plaatsen voor dementerende ouderen en 20 plaatsen voor somatische cliënten. Na voltooiing zal ‘De Rembrandt’ dan ook een belangrijke bijdrage leveren voor zowel de ouderenzorg als voor wat betreft het aanbod van woningen voor 55-plussers en senioren

Foto’s Arie Pieters / HW Wonen


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.