Gratis eilanddag en afterparty op Tiengemeten

0
493

DJI_0031lightTiengemeten Natuureiland Tiengemeten pakt aan het einde van de zomervakantie nog twee keer feestelijk uit: zaterdag 29 augustus met een gratis eilanddag, georganiseerd door de Rabobank en zaterdag 5 september met een Oogstfeest als afsluiting van de jaarlijkse Oogstdag.

Zaterdag 29 augustus is er op Tiengemeten van alles te beleven dankzij een open eilanddag van de Rabobank Het Haringvliet. Alle attracties op het eiland zijn deze dag gratis. Bij de herberg op de oostpunt is o.a. van 10.00 tot 17.00 uur een uitgebreide versmarkt met allerlei producten uit de Hoeksche Waard en van Goeree Overflakkee. Rondom de Karantijn kan men boerengolf spelen. In de boomgaard is een gezellig terras.

De musea en de natuurspeeltuin zijn op deze zaterdag ook vrij toegankelijk. Op de westkant van het eiland staat een klimwand en kan men met een trekpont de kreek overvaren. Alleen deze zaterdag kan men zowel vanaf Nieuwendijk als vanaf de Hitsertse Kade naar Tiengemeten varen.

Oogstdag-Afterparty

Oogstdag-afterparty heet het rock en roll feestje op de middenkern (vlakbij de veerhaven) op het eilandje Tiengemeten. Vanaf 15.00 uur zijn er in een tent naast het restaurant ‘Pannenkoeken bij Helene’ optredens van The Woodys Band (rock en roll) en MotWat (Hoeksche Blues). De toegang is gratis en de inwendige mens wordt verwend met o.a. mega-hamburgers sate, vis en hartige pannenkoeken.

De afterparty duurt tot 20.00 uur (er gaat om 20.10 uur nog een veerpont terug naar Nieuwendijk) en is uitstekend te combineren met een bezoek aan de Oogstdag. Dit jaarlijkse evenement biedt o.a. een markt met streekproducten, oude ambachten, oudhollandse spelletjes. Oude tractoren en machines uit het Landbouwmuseum zijn op het eiland aan het werk. In de Oude Polder wordt het graan geoogst zoals in vroegere dagen. Kinderen zijn van harte welkom om mee te helpen bij de oogst.

Foto Herberg Tiengemeten


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.