Onthulling kunstwerk Over Water tere gelegenheid 210 jarig bestaan Kantoor Overwater in Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

kunstwerkoverwaterSTRIJEN – Vorige week onthulde burgemeester Aart-Jan Moerkerke aan het Dingenis Sanderseplein in Strijen een kunstwerk ter gelegenheid van het 210-jarig bestaan van Kantoor Overwater. Hij legde symbolisch de laatste hand aan de creatie, samen met kunstenares Dis Groenhoff.

Het kunstwerk is gemaakt door Dis Groenhoff uit Mookhoek. Het kunstwerk heet Over Water. Het symboliseert de manier van werken bij het oudste Rentmeesterskantoor van Nederland. Bogen met grote keramiekkralen over water laten de vorderingen zien tijdens de onderhandelingen. Rood de beginfase, geel de voortgang en blauw het succesvolle einde van de onderhandelingen. Rond het kunstwerk geven stukjes groen de grond weer waarover onderhandeld wordt.

De onthulling was juist voor de Open Monumentendag, afgelopen zaterdag 12 september 2015. Overwater neemt jaarlijks deel aan deze dag en stelt dan de oude raadszaal van het voormalige gemeentehuis open voor publiek. Het pand is gebouwd in 1928 in de stijl van de Amsterdamse school. Hierin vallen vooral zes glas-in-lood ramen op, ontworpen door de De Stijl-kunstenaar Huszar.

Foto: Jasper van der Kellen – Hoeksch Nieuws


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren