Ventura Sport wint in Hellevoetsluis

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

20101014_korfbal_zaal_9117BDBD500081A8C12579E500718427_14HELLEVOETSLUIS – Na 2 nederlagen en 1 gelijkspel ging Ventura Sport afgelopen zaterdag op bezoek bij ’t Capproen in Hellevoetsluis. De tegenstander had nog 0 punten weten te vergaren in drie wedstrijden, dus het was een belangrijke wedstrijd voor de ploeg van trainer Arthur Buitendijk. In een slechte wedstrijd trok Ventura Sport aan het langste eind en won met 10-12.

Ventura Sport startte erg slecht aan de wedstrijd, het eerste aanvalsvak had veel moeite om de korf te vinden. Na pas 17 minuten wist Ventura Sport voor het eerst te scoren en trok de stand gelijk naar 1-1. Vrij vlot wist de thuisploeg twee keer te scoren en kwam op 3-1. Het vervolg van de eerste helft was van de Strijenaren matig en kort voor rust wist de thuisploeg uit te lopen naar 7-3 ruststand.

Na rust begon Ventura Sport met een andere instelling te spelen, de basis van hard voor elkaar werken was weer terug te zien tussen de lijnen. Via een 7-5 tussenstand werd er verdedigend niets meer weggegeven. Langzaam werd de wedstrijd omgebogen in het voordeel van Ventura Sport. Voor het eerst nam Ventura Sport een voorsprong bij 9-10, echter scoorde de thuisploeg al snel 10-10. Arthur Buitendijk bracht Jonathan Andeweg en Jonah Sanderse in, de laatste is na 3 weken afwezigheid (vakantie) weer beschikbaar, en dit had direct resultaat. Jonah Sanderse had gelijk een groot aandeel en zette met twee doelpunten de eindstand van 10-12 op het scorebord.

Al met al geen goede wedstrijd maar wel de broodnodige punten waren zeer welkom. De komende weken staan er lastige wedstrijden op het programma (tegen Olympia en ADO thuis), beide ploegen staan boven Ventura Sport op de ranglijst. Dus belangrijke wedstrijden voor het vervolg van de competitie. A.s. zaterdag begint de wedstrijd om 15.30 uur in Strijen tegen Olympia uit Spijkenisse.

Doelpuntenmakers: Arnold in’t Veld 5, Annemieke Leunis 3, Jonah Sanderse 2, Marlijn Schaap en Lennert Leunis ieder 1.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren